Τετάρτη, 2 Οκτ.
22oC Αθήνα

Δημόσιο: Παράθυρο για 2ο κύμα δανείων από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων μέχρι τέλος του 2024

Δημόσιο: Παράθυρο για 2ο κύμα δανείων από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων μέχρι τέλος του 2024
Φωτογραφία: Eurokinissi

Εξαιρετικά πιθανό είναι το σενάριο να «τρέξει» ένα 2ο «κύμα» δανείων από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) προς τους ενεργούς δημοσίους υπαλλήλους μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους (2024), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr από αρμόδια στελέχη στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στον προϋπολογισμό του ΜΤΠΥ για φέτος, υπάρχει ακόμα διαθέσιμο κονδύλι ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ενός νέου τέτοιου «κύματος» δανείων, το οποίο μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα (Οκτώβριος 2024) αναμένεται να έχει «κλειδώσει».

Επίσης, έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως δάνεια ύψους 20 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να δώσει το ΜΤΠΥ και το 2025.

Υπενθυμίζεται πως με βάση στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΜΤΠΥ, δάνεια ύψους 10 εκατ. ευρώ θα λάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα 2.164 υπάλληλοι. Κατά μέσο όρο το δάνειο που έλαβε κάθε δικαιούχος ανήλθε στα 4.621 και αντιστοιχεί σε 3 βασικούς μισθούς. Το επιτόκιο ανέρχεται σε 7% και η αποπληρωμή του θα γίνει σε έως 36 δόσεις – παρακρατήσεις επί του μισθού τους.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως τα «κλικς» που έγιναν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΜΤΠΥ για τα δάνεια από ενδιαφερόμενους δημοσίους υπαλλήλους ξεπέρασαν τα 34.000 (τα οποία αντιστοιχούν πάνω από το 10% των ενεργών δημοσίων υπαλλήλων, αν και προφανώς κάθε ένας από αυτούς μπορεί να έκανε πάνω από ένα κλικ) γεγονός που αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων για αυτή τη μορφή στήριξης προς αυτούς.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις