Τετάρτη, 2 Οκτ.
22oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο και στη Γάζα

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο και στη Γάζα
Reuters

Την ώρα που το Ιράν εξαπέλυσε εκτεταμένη πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ και ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις επόμενες κινήσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου, το Τελ Αβίβ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αλλά και στη Γάζα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη πως πλήττουν εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό του Λιβάνου.

«Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει αυτή τη στιγμή πλήγματα εναντίον τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό», ανέφερε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε περί τη 01:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου μίλησε λίγο νωρίτερα για ισραηλινό βομβαρδισμό σε «νότιο προάστιο» της πρωτεύουσας του Λιβάνου, λίγη ώρα μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού στους αμάχους να απομακρυνθούν «αμέσως» από τουλάχιστον δυο κτίρια και σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων γύρω από αυτά.

«Η πολεμική αεροπορία συνεχίζει να επιχειρεί με πλήρη δυναμικότητα και απόψε, θα συνεχίσουμε να πλήττουμε (στόχους) στη Μέση Ανατολή δυνατά, όπως κάνουμε εδώ κι έναν χρόνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι, μερικές ώρες αφού το Ιράν εξαπέλυσε απευθείας επίθεση εναντίον του Ισραήλ, εκτοξεύοντας τουλάχιστον 200 πυραύλους εναντίον της επικράτειάς του.

Βομβαρδισμοί στη Γάζα

Τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 και πλέον τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ εναντίον σχολείου που έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις