Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Συναυλία για τα Τέμπη: Τσανακλίδου, Παπακωνσταντίνου, Δεληβοριάς για τις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων

Συναυλία για τα Τέμπη: Τσανακλίδου, Παπακωνσταντίνου, Δεληβοριάς για τις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων

Καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, παίρνουν θέση μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ συγγενών των θυμάτων.

Ο λόγος της διένεξης είναι το εισιτήριο των 15 ευρώ. Ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του στα Τέμπη, δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η συναυλία. Οι εξηγήσεις που έδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη» 2023», Μαρία Καρυστιανού, φαίνεται πως δυναμίτισαν το κλίμα. Αρκετοί εξέφρασαν την αντίθεση τους στα social media, ενώ κάποιοι συγγενείς άφησαν αιχμές πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες στο όνομα των 57 θυμάτων της τραγωδίας, χωρίς οι ίδιοι να ερωτηθούν. 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: «Θα συνεχίζω να τους στηρίζω έστω και αν μείνει μια μόνο οικογένεια»

Ο Λαρισαίος τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα των συμπολιτών του, σε ανάρτησή του ανέφερε:  

«Έχω δώσει το λόγο μου στους συμπολίτες- συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που ήρθαν σε επαφή μαζί μου εδώ και καιρό και μου ζήτησαν -τιμώντάς με έτσι-να έχω συμμετοχή σε συναυλία για τη στήριξη του δύσκολου αγώνα τους για δικαιοσύνη, ότι θα είμαι εκεί και θα τους στηρίξω, παρ’ ότι έχω απομακρυνθεί από τα συναυλιακά δρώμενα. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη-το γεγονός είναι πολύ φορτισμένο για να έχει κανείς αμφιβολίες- και θα συνεχίζω να τους στηρίζω είτε είναι όλοι μαζί, είτε μείνει έστω και μια μόνο οικογένεια. Είτε στο Καλλιμάρμαρο είτε οπουδήποτε αλλού».

Φοίβος Δεληβοριάς: «Πηγαίνω στη συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη»

Ο γνωστός καλλιτέχνης, Φοίβος Δεληβοριάς, μετά τις διενέξεις που προκλήθηκαν ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων, έγραψε στο Facebook:

«Πηγαίνω στη συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη. Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά. Με σεβασμό στις αντιρρήσεις  από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία. Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί».

Τάνια Τσανακλίδου: «Κατανοώ την πίκρα και τον θυμό τους»

Η Τάνια Τσανακλίδου μιλώντας στην εκπομπή «Buonjorno», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι δέχτηκε να λάβει μέρος στη συναυλία επειδή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ή  υπόθεση των Τεμπών να περάσει στα ψιλά ή στη λήθη, ενώ περιμένει να δοθούν κάποια στοιχεία στη δημοσιότητα για να μην υπάρχει καμία σκιά. 

«Ευθυγραμμίζομαι απολύτως με τις δηλώσεις του Φοίβου Δεληβοριά και θα τραγουδούσα και για έναν, απλά περιμένω να βγει και το γραφείο παραγωγής να δώσει κάποια στοιχεία, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά σε αυτή την ιστορία, γιατί εγώ είμαι πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει σκιά. Αλλά φαντάζομαι ότι χρειάζεται να δημοσιευθεί κάτι, ούτως ώστε να είναι όλα όπως πρέπει να είναι.
-Εσάς σας είχαν ενημερώσει από τον σύλλογο ότι δεν είναι όλες οι οικογένειες μέλη του;

Το ήξερα βλέποντας κάποια αντιδικία που υπήρχε μεταξύ των γονέων και να σας πω, αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει πάρα πολλά, δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν γι’ αυτό, κατανοώ την πίκρα τους, κατανοώ τον θυμό τους, κατανοώ τα πάντα. Θα περιμένουμε να δημοσιευθούν οι διευκρινίσεις και τότε θα είμαι κι εγώ σε θέση να πάρω μια άλλη στάση, αν και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να με κλονίσει.
-Καταλαβαίνω όμως πως ο σκοπός ο δικός σας είναι να γίνει μία συναυλία στη μνήμη των θυμάτων, έτσι δεν είναι;
Ακριβώς, ακριβώς! Γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση υπόθεση των Τεμπών να περάσει στα ψιλά η στη λήθη».

Δείτε το απόσπασμα στο 13:45

 

Στη συναυλία θα λάβουν επίσης μέρος ο Σωκράτης Μάλαμας και οι Κοινοί Θνητοί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις