Τετάρτη, 2 Οκτ.
26oC Αθήνα

Αταμάν για το Άλμπα – Παναθηναϊκός: «Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι επικίνδυνα, να είμαστε επιθετικοί και πειθαρχημένοι»

Αταμάν για το Άλμπα – Παναθηναϊκός: «Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι επικίνδυνα, να είμαστε επιθετικοί και πειθαρχημένοι»
Eurokinissi

Για το Βερολίνο αναχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού ενόψει της αυριανής (03.10.2024, 19:45, newsit.gr, Novasports Prime) αναμέτρησης με την Άλμπα στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Euroleague, με τον Εργκίν Αταμάν να στέλνει μήνυμα εγρήγορσης προς τους παίκτες του.

Στην αποστολή του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε ο Λορένζο Μπράουν, ο οποίος εχθές (01.10.2024) έβγαλε μέρος της προπόνησης και ενδέχεται να είναι στην 12άδα για το ματς στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου. Αντίθετα, ο Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει στη διάθεσή του για την πρεμιέρα της ομάδας στη Euroleague τον Κώστα Αντετοκούνμπο (κάταγμα στον αντίχειρα).

Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν είπε τα εξής:

Για την επιστροφή στο Βερολίνο, την πόλη που πέρυσι η ομάδα κατέκτησε την EuroLeague: «Πέρσι κατακτήσαμε τον τίτλο στο Βερολίνο, τώρα ξεκινάμε τη νέα σεζόν στο Βερολίνο. Είμαστε έτοιμοι για την φετινή σεζόν. Ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν όλες οι ομάδες είναι δυνατές, όλες θέλουν να νικάνε. Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πολύ επικίνδυνα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για το προφίλ της Άλμπα, που είναι μία ομάδα που ανήκει στην πιο χαμηλή ταχύτητα: «Ίσως η Άλμπα, δεν είναι υποψήφια για τα playoffs βάσει κατάταξης, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Ειδικά στο πρώτο μισό της EuroLeague, όλες οι ομάδες παλεύουν για να πάρουν όσες περισσότερες νίκες γίνεται και να πλησιάσουν όσο γίνεται τον στόχο των playoffs. Τα ρόστερ, στα χαρτιά, είναι διαφορετικά, αλλά είναι σημαντικό να παίξουμε καλό μπάσκετ στα εκτός έδρας παιχνίδια, να είμαστε επιθετικοί αλλά και πειθαρχημένοι, επειδή κάθε παιχνίδι, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν, είναι επικίνδυνο».

Για την κατάσταση του τραυματία Λορέντζο Μπράουν: «Προπονήθηκε χθες με την ομάδα, ελπίζω το ίδιο και απόψε, οπότε αν δεν υπάρξει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στη σημερινή προπόνηση, αύριο θα είναι στο γήπεδο».

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό στo Super Cup και ποια είναι η ψυχολογία του Παναθηναϊκού: «Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Και πέρσι χάσαμε το Super Cup. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, έχω μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό και στο ρόστερ του, έχουν ένα πολύ καλό ρόστερ. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Χάσαμε στα τελευταία λεπτά έναν πόντο, κάναμε λάθη, αλλά όλοι είδαν ότι και άλλοι έκαναν λάθη, που μας κόστισαν τέσσερις πόντους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις