Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Θρήνος για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση που έπεσε νεκρός στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Θρήνος για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση που έπεσε νεκρός στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Δεν μπορούν να πιστέψουν οι φίλοι και οι συγγενείς του 26χρονου Έλληνα Ιωνά Καρούση ότι κόπηκε το νήμα της ζωής του με τόσο βίαιο τρόπο καθώς όπως έγινε γνωστό έπεσε νεκρός κατά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης (01/10/24) στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στην Γιάφα στο νότιο Τελ Αβίβ.

Η Ελληνική κοινότητα στο Ισραήλ θρηνεί τον χαμό του 26χρονου Ιωνά Καρούση, γιού του γνωστού καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο 26χρονος, φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Τελ Αβίβ, βρέθηκε στο λάθος σημείο καθώς έπεσε νεκρός από τα πυρά τρομοκρατών ενώ είχε βγει από το σπίτι του για να ψωνίσει.

Ο Ιωνάς ήταν το μοναχοπαίδι του νευρολόγου Δημήτρη Καρούση και της παιδιάτρου, Ράνιας Καρούση. Το ζευγάρι ζει μόνιμα στο Ισραήλ από το 1988.

Ο Ιωνάς γεννήθηκε δέκα χρόνια αργότερα, το 1998. Το 2020 εισήχθη στο Azrieli School of Architecture, στο Τελ Αβίβ. Από παιδί φάνηκε η κλίση του στις τέχνες. Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, ενώ παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Ισραηλινό Εθνικό Μουσείο. Στο βιογραφικό του, ο αδικοχαμένος 26χρονος περιέγραφε τον εαυτό του ως κοινωνικό άτομο, ενώ αγαπούσε τα αθλήματα και ιδιαίτερα το μπάσκετ.

Ο Ιωνάς υπηρέτησε τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό αφού έχει διπλή υπηκοότητα. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yona Ionas Karussis (@yona_k98)

 

Η είδηση του θανάτου του έχει συγκλονίσει τους Έλληνες των Ιεροσολύμων, καθώς η οικογένεια Καρούση διαμένει 36 χρόνια εκεί έχοντας αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς. Η οικογένεια, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, επισκεπτόταν την Ελλάδα κάθε χρόνο κάνοντας διακοπές στη βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, η τελευταία ανάρτηση του αδικοχαμένου Ιωνά είναι στις 20 Σεπτεμβρίου, από τη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

«Δεν γίνεται να έχεις φύγει»

Συντετριμμένη είναι και η Ελληνίδα σύντροφος του 26χρονου φοιτητή. Με δύο αναρτήσεις της στο Instagram αποχαιρετά τον αδικοχαμένο Ίωνα. «Δεν γίνεται να έχεις φύγει καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα» αναφέρει στη μία. «Φύλακα άγγελέ μου» γράφει κάτω από μια φωτογραφία με τον Ιωνά να χαμογελά.

Το χαμόγελό του χθες πάγωσε για πάντα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις