Τετάρτη, 2 Οκτ.
23oC Αθήνα

Μεντιλίμπαρ για το Ολυμπιακός – Μπράγκα: «Είναι η ώρα να βελτιωθούμε όπως περιμένει ο κόσμος»

Μεντιλίμπαρ για το Ολυμπιακός – Μπράγκα: «Είναι η ώρα να βελτιωθούμε όπως περιμένει ο κόσμος»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (03/10/24, 19:45, Live από το Newsit.gr) την Μπράγκα για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa League και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για το ματς με τους Πορτογάλους, την ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λιόν, αλλά και το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μεντιλίμπαρ στάθηκε κυρίως στη δική του ομάδα και στη βελτίωσή της, υποστηρίζοντας ότι οι δοκιμές που έκανε στο ματς με τη Λιόν δεν λειτούργησαν και έτσι, δύσκολα θα δούμε κάτι αντίστοιχα κόντρα στην Μπράγκα για το Europa League.

Οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ

Για την αναμέτρηση με την Μπράγκα και τους παλιούς γνώριμους Όρτα και Μπρούμα: «Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για τον Όρτα, αλλά υπάρχει και ο Μπρούμα. Η Μπράγκα δεν έχει μόνο έναν ή δύο καλούς παίκτες, έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και το πλάνο μας αφορά στο πώς θα αντιμετωπίσουμε όχι έναν ή δύο παίκτες, αλλά όλη την ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας. Ο Μπρούμα είναι πολύ ποιοτικός, ξέρουμε τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει, αλλά εμείς κοιτάμε πώς θα αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στην έδρα μας».

Για τη βελτίωση που χρειάζεται η ομάδα του: «Είναι η στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να βελτιωθούμε, όπως περιμένει ο κόσμος. Στην προετοιμασία δεν είχαμε κάποιους παίκτες, αλλά προσπαθούμε όλοι μαζί πλέον να γίνουμε πολύ πιο ανταγωνιστικοί, όπως πέρσι. Να πιέζουμε πολύ ψηλά, να είμαστε πιο επιθετικοί, αλλά να είμαστε αποτελεσματικοί και στην άμυνα. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας και χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου μας».

Για την κατάσταση των Μασούρα, Πιρόλα και Μαρτίνς: «Προπονήθηκαν τη Δευτέρα, θα προπονηθούν και σήμερα και θα είναι έτοιμοι να παίξουν».

Για το αν υπολογίζει τους νεαρούς Έλληνες για το παιχνίδι της Πέμπτης: «Υπολογίζω όλους τους παίκτες το ίδιο, έχουν αποδείξει πως μπορούν να βρίσκονται στην ομάδα. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρόστερ, με 31 παίκτες, αυτό κάνει δυσκολότερο να υπάρχουν ευκαιρίες. Είναι μαζί μας, τους υπολογίζουμε, αλλά φυσικά υπάρχει και η ομάδα των Νέων για να μπορούν να αγωνίζονται συνεχώς».

Για το αν θα κάνει αλλαγές: «Δεν πρόκειται να σας πω κάτι».

Για το αν θα επιλέξει σύστημα όπως με Λιόν ή με Ατρόμητο: «Στο παιχνίδι με τη Λιόν δεν πήγε σχεδόν τίποτα καλά. Αλλάξαμε το σύστημά μας για πρώτη φορά, αλλά δεν λειτούργησε καλά. Στον αγώνα με τον Ατρόμητο επιστρέψαμε στο γνωστό σύστημά μας και ήμασταν βελτιωμένοι».

Για το αν τον ανησυχεί η καλή φόρμα της Μπράγκα: «Μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, ξέρουμε πως είναι πολύ καλή ομάδα και τα αποτελέσματα το δείχνουν. Όμως πρωτίστως μας απασχολεί η δική μας ομάδα και πώς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι της Πέμπτης».

Για το γεγονός ότι ακολουθούν τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό: «Πιστεύω πως οι παίκτες μου θα συγκεντρωθούν στον αυριανό αγώνα. Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας της Κυριακής, αλλά και ο αυριανός, γιατί αν θέλουμε να προχωρήσουμε θα πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε στην Ευρώπη. Οι παίκτες μου γνωρίζουν τη σημασία κάθε αγώνα».

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 στο πρώτο ματς του Europa League κόντρα στη Λιόν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις