Τετάρτη, 2 Οκτ.
23oC Αθήνα

Stellantis: Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ πέφτουν και το πρόβλημα διογκώνεται

Stellantis: Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ πέφτουν και το πρόβλημα διογκώνεται
Φωτογραφία: Reuters

Έπεσαν κατά 20% οι πωλήσεις της Stellantis στις ΗΠΑ το περασμένο τρίμηνο, για πέμπτη φορά, καθώς η ταλαιπωρημένη αυτοκινητοβιομηχανία αγωνίζεται να διαχειριστεί τα μεγάλα αποθέματα και την εξασθενημένη ζήτηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι παραδόσεις της Stellantis μειώθηκαν στις 305.294 το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η εταιρεία δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και του γαλλικού ομίλου PSA το 2021. Οι πωλήσεις μειώθηκαν σε πέντε από τις έξι μάρκες της, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 6% στην Jeep και 19% στο τμήμα φορτηγών Ram.

Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τις βαθιές πιέσεις στην επιχείρηση, ιδίως στη Βόρεια Αμερική, καθώς παλεύει με τη φθίνουσα ζήτηση, την πτώση των μετοχών και την αναταραχή μεταξύ πολλών ενδιαφερομένων μερών.

Ο εκτελεστικός διευθυντής, Carlos Tavares, αντιμετωπίζει μια ανοιχτή εξέγερση μεταξύ του δικτύου αντιπροσώπων του στις ΗΠΑ, οι οποίοι τον έχουν κατηγορήσει ότι προκαλεί την «ταχεία υποβάθμιση» των πολύτιμων εμπορικών σημάτων.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις