Τετάρτη, 2 Οκτ.
22oC Αθήνα

Coldplay: Ινδοί αγόραζαν και μεταπωλούσαν πανάκριβα εισιτήρια για τις συναυλίες τους στην Βομβάη

Coldplay: Ινδοί αγόραζαν και μεταπωλούσαν πανάκριβα εισιτήρια για τις συναυλίες τους στην Βομβάη

Η ινδική αστυνομία διεξάγει έρευνα για την παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες των Coldplay στη Βομβάη σε υπεραυξημένη τιμή.

Οι Coldplay είναι το μεγαλύτερο γκρουπ στον κόσμο. Στα στα πλαίσια του παγκόσμιου tour τους, βγάζουν την μία συναυλία sold out μετά την άλλη. Για τις συναυλίες τους στη Βομβάη της Ινδίας, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν γρήγορα τα εισιτήρια, όμως κάποια άρχισαν να επανεμφανίζονται σε μη εξουσιοδοτημένα site σε τιμές που αγγίζουν και τις 750 αγγλικές λίρες.

Η Ινδία συχνά δεν αποτελεί σταθμό παγκόσμιων tourω δημοφιλών καλλιτεχνών και η είδηση ότι οι Coldplay θα δώσουν δύο συναυλίες στην Ασιατική χώρα, στη Βομβάη για πρώτη φορά τον Ιανουάριο έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους μουσικόφιλους.

Ωστόσο, καθώς περισσότερα από 700.000 άτομα συνδέθηκαν στο BookMyShow σε μια προσπάθεια να αγοράσουν εισιτήρια, το site γρήγορα κατέρρευσε. Μεγάλος αριθμός θαυμαστών του γκρουπ απογοητεύτηκε καθώς τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά.

Πολλοί εξοργίστηκαν όταν τα εισιτήρια άρχισαν να επανεμφανίζονται σε μη εξουσιοδοτημένους sites τρίτων σε τιμές που φθάνουν και τις 760 αγγλικές λίρες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία ανέκρινε τον επικεφαλής επιχειρησιακό διευθυντή του BookMyShow χθες, αφού έλαβε μια καταγγελία από τον δικηγόρο από τη Βομβάη, Αμίτ Βίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία που ανέλαβε την πώληση των εισιτηρίων συνεργάζεται με τη «μαύρη αγορά» για να κερδίσει επιπλέον από τις πωλήσεις των εισιτηρίων.

«Έλεγξα περίπου 100 άτομα που ξέρω ότι είναι τακτικοί σε συναυλίες, κανένας δεν πήρε εισιτήριο» είπε ο Βίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Indian Express. «Αυτό με έκανε να υποψιάζομαι. Τότε αποφάσισα να απευθυνθώ στην αστυνομία καθώς ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» εξήγησε.

Το BookMyShow έβγαλε ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις του κοινού επισημαίνοντας ότι δεν έχει «καμία σχέση» με μη εξουσιοδοτημένη πώληση εισιτηρίων.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις