Πέμπτη, 3 Οκτ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Συνελήφθη ο serial killer αδέσποτων ζώων

Βόλος: Συνελήφθη ο serial killer αδέσποτων ζώων
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (02.10.2024) ο δράστης των επιθέσεων σε αδέσποτα ζώα στον Βόλο.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr το Α.Τ. Βόλου είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλο τον Βόλο για τον εντοπισμό του serial killer αδέποτων ζώων. 

Όπως σημειώνει το τοπικό σάιτ, τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στην σύλληψη ου δράστη.

Ο 31χρονος δράστης είχε ταυτοποιηθεί από τις μεσημεριανές ώρες.

Το πρόσωπο του φερόμενου ώς δράστη είναι πλέον γνωστό στις αρχές και προήλθε μετά την επεξεργασία του βιντεοληπτικού υλικού που έχει από το σημείο της επίθεσης η αστυνομία.

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι το ίδιο νεαρό άτομο φέρεται νε έχει πραγματοποποιήσει άλλες πανομοιότυπες επιθέσεις σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Βίντεο ντοκουμέντο 

Το Live News έδωσε σήμερα βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε τη δράση του άνδρα.

Δείχνει τον δράστη στην επίθεση που διενήργησε το βράδυ της Δευτέρας στην συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Δημητριάδος, και ενώ σε παρακείμενο δρόμο πραγματοποιούνταν εκδήλωση με πλήθος κόσμους και κάμερες.

Οι εικόνες σοκάρουν. Ο δράστης που έχει καλύψει τα χαρακτηριστικά του φορώντας μια κουκούλα από το φούτερ του και καπέλο σκύβει, αιφνιδιάζει το γατάκι και με μια γρήγορη κίνηση το μαχαιρώνει κάτω στην κοιλιά.

Το γατάκι τρέχει αιμόφυρτο να σωθεί μέχρι που δεν μπορεί να περπατήσει άλλο και ξεψυχάει.

Έντεκα επιθέσεις σε αδέσποτα ζώα

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 10 καταγεγραμμένα περιστατικά σε δύο εβδομάδες στο κέντρο του Βόλου, ενώ εκτός από τις γάτες, ο δράστης φέρεται να κατακρεούργησε και έναν σκύλο.

Ο τρόπος δράσης, αλλά και τα αιμοσταγή χτυπήματα στα αδέσποτα γίνονται με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι και στο ίδιο σημείο στο σώμα του ζώου.

 

Οι βάναυσες επιθέσεις στα τουλάχιστον 11 ανυπεράσπιστα ζωάκια έχουν σοκάρει την κοινωνία του Βόλου, ενώ σύμφωνα με τον κτηνίατρο που εξέτασε τα σφαγιασμένα γατάκια και τον σκύλο, πρόκειται για επαγγελματικού τύπου χτυπήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη ποινή που μπορεί να δοθεί σε έναν κατηγορούμενο για θανάτωση ή βασανισμό ενός ζώου, επισύρει φυλάκιση έως και 10 έτη και χρηματικά πρόστιμα έως 50.000 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις