Πέμπτη, 3 Οκτ.
23oC Αθήνα

Χαμηλοί τόνοι από τη ΝΔ για την νέα ερώτηση γαλάζιων βουλευτών προς την κυβέρνηση

Χαμηλοί τόνοι από τη ΝΔ για την νέα ερώτηση γαλάζιων βουλευτών προς την κυβέρνηση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εντός των ορίων των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων θεωρεί η Νέα Δημοκρατία ότι είναι η νέα ερώτηση που κατέθεσαν χθες (02.10.2024) 8 «γαλάζιοι» βουλευτές….

Προφανώς όμως δεν παραγνωρίζει τη χρονική στιγμή εκδήλωσης της πρωτοβουλίας των βουλευτών, μόλις δυο 24ωρα πριν το γενέθλιο πάρτι της Νέα Δημοκρατίας με το οποίο η Πειραιώς επιχειρεί να σηματοδοτήσει την ενότητα στο κόμμα και να αναχαιτίσει φαινόμενα εσωστρέφειας.

Γεωργιάδης και Κεραμέως στο «στόχαστρο» των «8»

Είναι η δεύτερη πρωτοβουλία «γαλάζιων» βουλευτών μέσα σε λίγες ημέρες και αυτή τη φορά ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος στους υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας Νίκης Κεραμέως, με αίτημα να επεκταθεί η απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης και να εφαρμοστεί σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι μόνο στους παλαιούς δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ..

Μάλιστα, η ερώτηση κατατίθεται ώρες πριν από την συνάντηση που έχει προγραμματίσει για σήμερα (03.10.2024) ο κ. Γεωργιάδης με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για να ακούσει τις παρατηρήσεις τους και να τους ενημερώσει για θέματα και νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην υγεία.

«Δεν κάνουμε αντιπολίτευση»

«Δεν πρόκειται για αντιπολιτευτική πρωτοβουλία προς την κυβέρνηση… Ασκούμε τα καθήκοντα μας και ζητάμε από την κυβέρνηση να προβεί σε μια διορθωτική κίνηση» το μήνυμα των «8».

Στην ίδια λογική με τους «11», που είχαν θέσει θέμα περαιτέρω προστασίας των δανειοληπτών από τις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, οι 8 βουλευτές προτάσσουν ένα κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα, αυτό της οικονομικής επιβάρυνσης μιας ευάλωτης ομάδας, των χαμηλοσυνταξιούχων, με το κόστος των φαρμάκων.

Η «ομάδα» των «8»

Οι «8», σε αντίθεση με την ομάδα των 11 «γαλάζιων» βουλευτών που ήταν κυρίως συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είναι πρόσωπα κοντά στον Αντώνη Σαμαρά.

Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Γιάννη Ανδριανό, Αθαμάσιο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γιώργο Καρασμάνη, Μαρίνο Πασλίδη και  Μίλτο Χρυσομάλλη.

Στην ερώτηση τους υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι αν επεκταθεί η απαλλαγή σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους θα ελαφρυνθεί «το κόστος ζωής της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας που πλήττεται ιδιαίτερα από την ακρίβεια και πολλές φορές έχει αναλάβει την υποστήριξη και άλλων μελών του νοικοκυριού που βρίσκονται σε ένδεια ή τελούν σε αναπηρία».

Η απάντηση της Πειραιώς

Πηγές της Πειραιώς υποβάθμιζαν σαφώς τη σημασία της πρωτοβουλίας των οκτώ βουλευτών της Ν.Δ., σημειώνοντας με έμφαση ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

Ωστόσο, πρόκειται για μία κίνηση που συζητήθηκε στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης, κυρίως για το timing που επέλεξαν, δύο 24ωρα πριν από τη μεγάλη γιορτή για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, έξω από τα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης, κι ενώ ακόμη δεν είναι σαφές αν τελικά οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαρά και Κώστας Καραμανλής θα αποδεχθούν την πρόσκληση που τους απηύθυνε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις