Πέμπτη, 3 Οκτ.
27oC Αθήνα

BBC: Ακύρωσε συνέντευξη με τον Μπόρις Τζόνσον γιατί η δημοσιογράφος τού έστειλε κατά λάθος τις σημειώσεις της

REUTERS/Hollie Adams/File Photo
REUTERS/Hollie Adams/File Photo

Το BBC ακύρωσε συνέντευξη με τον Μπόρις Τζόνσον, αφού η παρουσιάστρια Laura Kuenssberg έστειλε κατά λάθος στον πρώην πρωθυπουργό τις σημειώσεις της. 

Η δημοσιογράφος του BBC, Laura Kuenssberg, επρόκειτο να πάρει συνέντευξη από τον πρώην βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ωστόσο μία… γκάφα της άλλαξε τα σχέδια. 

To κανάλι του BBC ανακοίνωσε πως η προγραμματισμένη συνέντευξη του Μπόρις Τζόνσον, για το βράδυ της Πέμπτης (03.10.2024), ακυρώνεται.

Ο λόγος είναι πως η δημοσιογράφος καναλιού, Laura Kuenssberg, που θα έθετε τις ερωτήσεις στον πρώην βρετανό πρωθυπουργό, του έστειλε κατά λάθος μέσω email τις σημειώσεις της συνέντευξης αντί να τις στείλει στην ομάδα της.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Kuenssberg:

«Καθώς ετοιμαζόμουν να πάρω συνέντευξη από τον Μπόρις Τζόνσον αύριο, κατά λάθος έστειλα τις σημειώσεις μας σε αυτόν με ένα μήνυμα που προοριζόταν για την ομάδα μου. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν είναι σωστό να προχωρήσει η συνέντευξη. Είναι εξοργιστικό και δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε ότι είναι κάτι άλλο πέρα από ντροπιαστικό και απογοητευτικό, καθώς υπάρχουν πολλές σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να γίνουν. Αλλά πέρα από τα ντροπιασμένα πρόσωπα, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Τα λέμε την Κυριακή».

Άλλοι δημοσιογράφοι προσφέρθηκαν να κάνουν τη συνέντευξη στη θέση της Kuenssberg, ζητώντας από το το BBC να μην την ακυρώσει.

Εκπρόσωπος του BBC ανέφερε ότι η ακούσια αυτή κίνηση της Kuenssberg έκανε τη συνέντευξη της Πέμπτης «ακατάλληλη» και ότι τόσο το BBC όσο και η ομάδα του Τζόνσον συμφώνησαν να την ακυρώσουν.

Ο Τζόνσον, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2019 έως το 2022, θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Unleashed».

Η Kuenssberg είχε προηγουμένως ερευνήσει την κυβέρνησή του στο Panorama – Partygate: Inside the Storm, και έκανε μια αναδρομή στα τελευταία χρόνια των Συντηρητικών σε μια τριμερή σειρά του BBC Two, με τίτλο: « Laura Kuenssberg: state of chaos».

Πληροφορίες από Guardian

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις