Πέμπτη, 3 Οκτ.
27oC Αθήνα

Στουρνάρας: Σημαντικό βήμα το placement της Εθνικής Τράπεζας

Στουρνάρας: Σημαντικό βήμα το placement της Εθνικής Τράπεζας
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας έδωσε τα συγχαρητήρια του στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Παύλο Μυλωνά και τον ομόλογο του του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Ηλία Ξηρουχάκη, για την επιτυχή διάθεση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γιάννη Στουρνάρα αναφέρει: «Η Τράπεζα της Ελλάδος χαιρετίζει την ολοκλήρωση της διάθεσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) του 10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Η σημαντική συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επενδυτών αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς και τις προοπτικές του, γεγονός που επέτρεψε στο ΤΧΣ να προχωρήσει στην επιτυχή αύξηση.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας και ειδικότερα στους κ.κ. Ηλία Ξηρουχάκη (Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΧΣ) και τους συνεργάτες του και Παύλο Μυλωνά (Διευθύνοντα Σύμβουλο στην Εθνική Τράπεζα) και τους συνεργάτες του».

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις