Πέμπτη, 3 Οκτ.
24oC Αθήνα

Βρετανία: Γιατρός μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο κορονοϊού τον σύντροφο της μητέρας του

Βρετανία: Γιατρός μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο κορονοϊού τον σύντροφο της μητέρας του

Την προσοχή της Βρετανίας, έχει στρέψει μια ιδιαίτερη υπόθεση με «πρωταγωνιστή» έναν γιατρό ο οποίος μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο προκειμένου να σκοτώσει τον σύντροφο της μητέρας του με δήθεν εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο 53χρονος Thomas Kwan, ο οποίος εργαζόταν σε ιατρείο στο Sunderland στη Βρετανία, κατηγορείται ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον Patrick O’Hara στο σπίτι της μητέρας του στο Newcastle, όντας μεταμφιεσμένος προκειμένου να κρύψει την ταυτότητά του.  

Με αυτή τη μασκαράτα, ο εν λόγω παθολόγος θέλησε να βγάλει από τη μέση τον αγαπημένο της μητέρας του, μετά από κληρονομική διαμάχη, όπως ειπώθηκε σήμερα (03.10.2024) στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Κατά τις έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του, εντοπίστηκε μια selfie που είχε τραβήξει ο Kwan φορώντας περούκα, ψεύτικο μούσι και ψεύτικο μουστάκι. Στον ίδιο υπολογιστή βρήκαν μία ψεύτικη ταυτότητα με το όνομα του νοσηλευτή Raj Patel.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος, κατέγραψε τον Kwan να φτάνει σε ένα μοτέλ στο Newcastle φορώντας μια ελαφρώς διαφορετική μεταμφίεση με καπέλο, γυαλιά, γάντια και μάσκα στις 22 Ιανουαρίου.

Αφότου έκανε check-in με ψεύτικο όνομα, έφυγε από το ξενοδοχείο και διέσχισε την πόλη με τα πόδια μέχρι το σπίτι της μητέρας του με σκοπό να κάνει την ένεση στον ηλικιωμέν άντρα. Στη συνέχεια ο 71χρονος αρρώστησε βαριά, αλλά επέζησε μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Ο Kwan δήλωσε ένοχος για την πράξη του, αλλά αρνείται την απόπειρα δολοφονίας και την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης με πρόθεση.

Ο εισαγγελέας, στην αγόρευσή του ανέφερε σχετικά: «Κάποιες φορές, ίσως σπάνια, η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Ο Thomas Kwan, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, ήταν μέχρι τον Ιανουάριο ένας σεβαστός και έμπειρος ιατρός με δικό του ιατρείο.

Από τον Νοέμβριο του 2023, αν όχι και πολύ νωρίτερα, οργάνωσε ένα περίπλοκο σχέδιο για να σκοτώσει τον μακροχρόνιο σύντροφο της μητέρας του, Patrick O’Hara».

Το ακροατήριο στο δικαστήριο, άκουσε πως η σχέση της μητέρας του Kwan με τον O’Hara, η οποία διαρκούσε πάνω από δύο δεκαετίες, είχε προκαλέσει ένταση μεταξύ του γιατρού και της μητέρας του.

Κι αυτό γιατί η μητέρα του αποφάσισε να συμπεριλάβει τον σύντροφό της στη διαθήκη της. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις