Πέμπτη, 3 Οκτ.
24oC Αθήνα

Ρωσία: Στις φλόγες τυλίχθηκε στρατιωτικό αεροδρόμιο από επίθεση ουκρανικών UAV

Ρωσία: Στις φλόγες τυλίχθηκε στρατιωτικό αεροδρόμιο από επίθεση ουκρανικών UAV

Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση  με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) με στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπορισογκλέμπσκ της περιφέρειας Βορονέζ στη νοτιοδυτική Ρωσία, με αποτέλεσμα να καταστραφούν αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, καθώς επίσης χώροι στάθμευσης για μαχητικά αεροσκάφη.

Ειδικότερα, ουκρανική πηγή ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι χθες βράδυ (02.10.2024) μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στρατηγικής σημασίας στόχους το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Βορονέζ, για να περιορίσει τις επιθέσεις που πραγματοποιούν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη με κατευθυνόμενες βόμβες κατά ουκρανικών πόλεων.

Η πηγή ανέφερε ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), θα συνεχίζει να επιτίθεται σε ρωσικά αεροδρόμια και τόνισε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτύπησαν το αεροδρόμιο Μπορισογκλέμπσκ, διότι «από εκεί, ο εχθρός βομβάρδιζε ενεργά τα ουκρανικά εδάφη με κατευθυνόμενες βόμβες από μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-35 και τακτικά βομβαρδιστικά τύπου Su-34», δείχνοντας φωτογραφίες και ένα σύντομο βίντεο που δείχνει πυρκαγιές.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τους ισχυρισμούς και τις εικόνες. Η έκταση των ζημιών δεν ήταν άμεσα σαφής. Ο Αλεξάντερ Γκούσοφ, κυβερνήτης της περιοχής Βορόνεζ, δήλωσε μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή Telegram, ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή. Δεν έκανε καμία αναφορά σε ζημιές.

Η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, έχει εντείνει τη χρήση κατευθυνόμενων βομβών σε επιθέσεις στο Χάρκοβο και το Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία και στη Ζαπορίζια στα νοτιοανατολικά, και χρησιμοποιεί κατευθυνόμενες βόμβες κατά μήκος των γραμμών του μετώπου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί «εκατοντάδες κατευθυνόμενες βόμβες» κάθε μέρα. Αργά χθες Τετάρτη (02.10.2024) μια ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα έπληξε μια πενταώροφη πολυκατοικία στο Χάρκοβο, προκαλώντας πυρκαγιές και τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 άτομα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις