Πέμπτη, 3 Οκτ.
24oC Αθήνα

Απόστολος Χρήστου: Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης πήρε το όνομα του ασημένιου Ολυμπιονίκη του Παρισιού

Απόστολος Χρήστου: Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης πήρε το όνομα του ασημένιου Ολυμπιονίκη του Παρισιού
REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πετρούπολης αποφάσισε να δώσει το όνομα του ασημένιου Ολυμπιονίκη, Απόστολο Χρήστου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Ο Απόστολος Χρήστου μεγάλωσε στην Πετρούπολη, με τον Δήμο να τον τιμάει για την ιστορική επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 200 μέτρα ύπτιο.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 1 Οκτωβρίου, με πρόταση του δημάρχου Ευάγγελου Σίμου και παρουσία του ίδιου του αθλητή.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης, κατά τη χθεσινή (1/10) 18η τακτική συνεδρίασή του, ομόφωνα έκανε δεκτή την πρόταση του Δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου, και αποφάσισε -παρόντος του ασημένιου Ολυμπιονίκη των 200 μέτρων ύπτιο στους 33ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, «PARIS 2024»- το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης να ονομαστεί: «Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου».

Στην εισήγησή ο Δήμαρχος, μίλησε για τη μέχρι τώρα αθλητική πορεία του, επισήμανε πως «η πόλη μας έχει Ολυμπιονίκη, τείχη δεν έχουμε να γκρεμίσουμε, έχουμε, όμως, Δημοτικό Κολυμβητήριο να ονομάσουμε».

Ανέφερε πως ο Απ. Χρήστου «είναι ένα παιδί που έχει γαλουχηθεί με αξίες, με αρχές από την οικογένειά του» και πρόσθεσε τη συμβολή του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.

Γνωστοποίησε πως έχει γίνει συζήτηση και ο Πετρουπολιώτης κολυμβητής έχει συμφωνήσει να «μιλήσει στα παιδιά για τη δική του, μέχρι τώρα, ιστορία για την προσπάθεια που τον έφτασε να έχει τον τίτλο του Ολυμπιονίκη».

Να συμβάλλει να προωθηθούν μηνύματα ζωής, όπως το να αγωνίζεσαι και να μην τα παρατάς, να πιστεύεις στους στόχους σου, όταν «πέφτεις» να σηκώνεσαι με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και πειθαρχία. Τόνισε πως ο Απόστολος «μπορεί να γίνει πρότυπο για τη νεολαία της πόλης μας και όχι μόνο».

Ακόμα, επισήμανε ότι «για εμάς ο αθλητισμός είναι ανάγκη, διέξοδος, πρόληψη, είναι διεύρυνση των οριζόντων» και πρόσθεσε πως οι κόποι, οι προσπάθειες, οι θυσίες των ίδιων των αθλητών αλλά και των οικογενειών, προπονητών, ιατρών, φυσικοθεραπευτών τους θα πρέπει να τυγχάνουν ανάλογης βοήθειας και συνδρομής από το κράτος, κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε. Αντίθετα, βλέπουμε Ολυμπιονίκες να προπονούνται σε χωράφια, σε ακατάλληλες υποδομές».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Χρήστου ευχαρίστησε όλους για τα καλά τους λόγια και για την απόφαση ονοματοδοσίας του κολυμβητηρίου. Τη χαρακτήρισε τεράστια τιμή, πρόσθεσε ότι νιώθει δέος που το κολυμβητήριο θα έχει το όνομά του και δήλωσε πως σε ότι χρειαστεί ο Δήμος θα είναι εδώ για να βοηθήσει, να ενισχύσει «τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε, ώστε να έχουμε υγιή πρότυπα.

Στον χαρακτήρα του, την αξία της προσπάθειας, τη σημασία της επιτυχίας του και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην πόλη ο Απόστολος Χρήστου αναφέρθηκαν, στις τοποθετήσεις τους, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θοδωρής Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισκού & Νεολαίας Γιάννης Κουγέας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Κίνηση Αλλαγής» Δημήτρης Ταλιούρας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή Πετρούπολης» Μανόλης Συλλιγνάκης, ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης» Νίκος Σακούτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Μπουσούνης.

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. στους Συλλόγους Υγρού Στίβου της πόλης μας».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις