Πέμπτη, 3 Οκτ.
23oC Αθήνα

Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στο τάε κβο ντο ο Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός

Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στο τάε κβο ντο ο Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός
elot-tkd.g

Ονοματεπώνυμο απέκτησε από σήμερα το 30ο μετάλλιο του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό σε Παγκόσμια πρωταθλήματα εφήβων και νεανίδων: Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός.

Το μέλος της εθνικής ομάδας που συστάθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, ανέβηκε στην κορυφή της κατηγορίας των -51 κιλών στη διοργάνωση που φιλοξενείται για 3η ημέρα στο Τσαντσιόν της Νοτίου Κορέας, δίνοντας συνέχεια στο προσωπικό σερί κατάκτησης χρυσών μεταλλίων στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ενδεικτικά, το 2022 ήταν πρώτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων που έγινε στο Πεμπρόκε, ενώ πέρυσι βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών, στην αντίστοιχη διοργάνωση των εφήβων, στο Ταλίν της Εσθονίας.

Στην παρθενική του εμφάνιση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατάφερε να φτάσει και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το οποίο είναι το τέταρτο συνολικά για την Ελλάδα στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Είχαν προηγηθεί οι πρωτιές του αείμνηστου Αλέξανδρου Νικολαΐδη το 1996 στην Βαρκελώνη αλλά και αυτές των Χαράλαμπου Παναγιωτίδη και Νικόλαου Παπαγγελή το 2002 στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις