Παρασκευή, 4 Οκτ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0: Ερυθρόλευκος θρίαμβος με Ελ Κααμπί και πρώτη νίκη στο Europa League

Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0: Ερυθρόλευκος θρίαμβος με Ελ Κααμπί και πρώτη νίκη στο Europa League
Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός είχε ορμή και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του, ήταν καλύτερος της Μπράγκα στο «Καραϊσκάκης» και επικράτησε με 3-0, σε ματς για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Ο Ελ Κααμπί πέτυχε δυο γκολ και έδωσε στους Πειραιώτες το πρώτο τους «τρίποντο» στη διοργάνωση.

Με μια πειστική εμφάνιση μέσα στο «Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπράγκα με σχετική ευκολία και το εντυπωσιακό 3-0 και πήρε τους πρώτους του τρεις βαθμούς στη φετινή League Phase του Conference League, με τον Ελ Κααμπί να «καθαρίζει» το ματς με δυο γκολ.

Την επόμενη αγωνιστική της League Phase του Europa League, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παίζει στην έδρα της Μάλμε (πέρασε από την έδρα της Καραμπάγκ με 2-1 και πήρε και αυτή την πρώτη της νίκη).

Το ματς…

Η Μπράγκα προσπάθησε να πιέσει τον Ολυμπιακό ψηλά στο χώρο του κέντρου, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 5’ κατάφεραν να σκοράρουν με τον Ελ Κααμπί, τέρμα όμως που ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος έκανε την ασίστ.

Η Μπράγκα ανέβασε την απόδοσή της, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι και έβαλε στο «παιχνίδι» του και τις μακρινές μπαλιές του Κάρμο προς την επίθεση. Στο 21’ όμως η άμυνα των Πειραιωτών αδράνησε, ο Μαρτίνες βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει από δύσκολη θέση.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για το γκολ, στο 25’ ο Ροντινέι μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε, αλλά ο Ματέους έδιωξε δύσκολα. Το γήπεδο.. έγειρε στη συνέχεια, με τους Πειραιώτες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Σε αρκετές στιγμές είδαμε.. μονότερμα!

Κόντρα στη ροή του αγώνα (39’) η Μπράγκα «άγγιξε» το 0-1. Ο Αντρέ Όρτα έβγαλε την ασίστ στον Ρικάρντο Όρτα, ο δεύτερος σούταρε με δύναμη από θέση αριστερά και ψηλά στην κλειστή γωνία του Τζολάκη, ο Έλληνας τερματοφύλακας το «έβγαλε» με απίστευτη απόκρουση.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να «κλείσει» το πρώτο μέρος, ανοίγοντας το σκορ στο 45’. Ο Όρτα έδιωξε την μπάλα με τεράστια καμπύλη και προς τα πίσω, ο Ζέλσον επωφελήθηκε και μετά από κοντρόλ την «έσπασε» στον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός έπιασε το πλασέ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Φερέιρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ματέους για το 1-0.

Η Μπράγκα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας δυο αλλαγές, μετά το γκολ που δέχθηκε πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους (Καρβάλιο και Μαρτίνες στις θέσεις των Γκορμπί και Γκαρμπί). Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, βγάζοντας αρκετές σέντρες από τις πτέρυγες. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 53’ ο Ροντινέι έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έφυγε στην αντεπίθεση, πήγε προς τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο, ο Έσε ακολούθησε τη φάση, πλάσαρε, η μπάλα έσκασε πρώτα στο χορτάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Ματέους.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε ερυθρόλευκους ρυθμούς και στο 59’ ήρθε το 3-0. Ο Ελ Κααμπί άσκησε πίεση στον τερματοφύλακα της Μπράγκα, ο οποίος πέταξε την μπάλα στον Γουίλιαν. Ο Βραζιλιάνος συνεργάστηκε στα δεξιά με τον Ροντινέι, εκείνος τροφοδότησε τον Μαροκινό επιθετικό , ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος.

Στα λεπτά που απέμειναν, η Μπράγκα πίεσε για να μειώσει στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, πέρα από τη φάση του 70’ O Ρικάρντο Όρτα προσπάθησε να σκοράρει με τον Τζολάκη εξουδετερωμένο, όμως ο Κάρμο ήταν στην γραμμή και έδιωξε με το κεφάλι.

Στο 84’ ο Ολυμπιακός είχε σημαντική στιγμή για να κάνει το 4-0. Από εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα, ο Κοστίνια έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ματέους.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο (80΄ Πιρόλα), Ρέτσος (73΄ Ντόι), Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58΄ Γουϊλιαν), Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (73΄ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Μαρίν (67΄ Ρότζερ Φερνάντες), Καρβάλιο (46΄ Γκορμπί), Α. Όρτα (68΄ Βίκτορ Γκόμες), Μπρούμα, Μαρτίνες (46΄ Γκάρμπι), Ρ. Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντες (67΄ Ελ Ουαζανί)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις