Παρασκευή, 4 Οκτ.
28oC Αθήνα

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Πρεμιέρα με ντέρμπι για τους Πειραιώτες στη Euroleague

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Πρεμιέρα με ντέρμπι για τους Πειραιώτες στη Euroleague
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στη νέα σεζόν της Euroleague (4/10/24, 20:30, LIVE από το Newsit.gr) , αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Φενέρμπαχτσε, με την οποία έχει για μία ακόμη φορά τον ίδιο στόχο, την πρόκριση στο Final 4.

Οι δύο ομάδες “μονομάχησαν” πέρυσι στο μικρό τελικό της Euroleague και φέτος εμφανίζονται ενισχυμένες για το… βήμα παραπάνω στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός έφερε πίσω στην Ευρώπη τον MVP της σεζόν 2022-23, Σάσα Βεζένκοφ, ενώ πρόσθεσε στο ρόστερ του τον επίσης γνώριμο Τάιλερ Ντόρσεϊ, πριν ρίξει και τη… βόμβα με τον Εβάν Φουρνιέ.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ θεωρείται η κορυφαία μετεγγραφή της Euroleague και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη διοργάνωση, μετά από μία μεγάλη καριέρα στο NBA και θα κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τους Πειραιώτες στην Τουρκία.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζει προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν και δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Φαλ και Μιλουτίνοφ, αλλά διαθέτει ένα υπερπλήρες ρόστερ για να καλύψει τα κενά.

Από την άλλη πλευρά, η Φενέρμπαχτσε του Σάρας Γιασικεβίτσιους αναμένεται να αποτελέσει και φέτος έναν από τους διεκδικητές του τίτλου στη Euroleague, όντας ενισχυμένη με τους Μπάλντγουιν, Κόλσον και Μαριάνοβιτς.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αποτελεί έτσι ένα πρώτο μεγάλο τεστ και για τις δύο ομάδες, στην πρεμιέρα της Euroleague, η οποία και έκρυβε εκπλήξεις στην πρώτη ημέρα της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις