Παρασκευή, 4 Οκτ.
28oC Αθήνα

Σουηδία: Ακτιβιστές πέταξαν ντομάτες και κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών

Σουηδία: Ακτιβιστές πέταξαν ντομάτες και κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών
REUTERS/Eduardo Munoz

Στόχος ακτιβιστών έγινε στο Κοινοβούλιο της Σουηδίας η υπουργός Εξωτερικών, Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη θέση της Στοκχόλμης αναφορικά με τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Ομάδα ακτιβιστών άρχισε να φωνάζει την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, επέστρεφε στο έδρανό της έπειτα από την ομιλία από το βήμα της Βουλής, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βουλευτής Αν-Σόφι Αλμ.

Στη συνέχεια πέταξαν προς το μέρος της μία τσάντα με ντομάτες και κρεμμύδια, η οποία «προσγειώθηκε» δύο έδρανα πίσω της. Η υπουργός έφυγε από την αίθουσα με τη συζήτηση στη Βουλή να διακόπτεται προσωρινά.

«Πρέπει να είναι εφικτό να γίνεται μια κοινοβουλευτική συζήτηση χωρίς να μας πετάνε πράγματα. Είναι θεμελιώδες για τη Δημοκρατία» έγραψε η Στένεργκαρντ σε ένα μήνυμα στην Aftonbladet, ευχαριστώντας όλους εκείνους που την υποστήριξαν.

Ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον καταδίκασε το περιστατικό: «Είμαι περήφανος που η Σουηδία έχει μια ικανή υπουργό Εξωτερικών που εκπροσωπεί τη γραμμή της κυβέρνησης στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Κανείς δεν πρέπει να επιτρέπεται να την απειλεί ή να της πετάει αντικείμενα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις