Παρασκευή, 4 Οκτ.
28oC Αθήνα

Ο Michael Rider θα αντικαταστήσει τον Hedi Slimane στον γαλλικό οίκο μόδας Celine

Ο Michael Rider θα αντικαταστήσει τον Hedi Slimane στον γαλλικό οίκο μόδας Celine
ΦΩΤΟ ΑΠΕ ΜΠΕ

Μετά από έξι χρόνια στον ρόλο του διευθυντή δημιουργικού ο Hedi Slimane ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον οίκο μόδας Celine. Τη θητεία του χαρακτήρισαν η έντονη ανάπτυξη και εξέλιξη του γαλλικού οίκου μόδας, που ιδρύθηκε το 1945 από τη σχεδιάστρια Céline Vipiana.

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Slimane έγινε γνωστό ότι θα τον αντικαταστήσει ο Michael Rider. Ο Rider, ο οποίος εργάστηκε στον οίκο Celine για μια δεκαετία προτού ενταχθεί στον Ralph Lauren, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επανένταξή του στο brand λέγοντας: «Ο Celine είναι ένας οίκος με αξίες πολύ κοντά στην καρδιά μου και μια όμορφη κληρονομιά για να οικοδομήσω».

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Celine, Severine Merle σε δήλωσή της εξέφρασε τη χαρά της που καλωσορίζει τον Michael Rider πίσω στον Celine, ένα οίκο που γνωρίζει από κοντά. «Το όραμα, το δημιουργικό ταλέντο του Michael, μαζί με την αυθεντικότητά του και την ισχυρή του σύνδεση με την κληρονομιά του Celine τον καθιστούν μια φυσική επιλογή για να συνεχίσει να χτίζει μια μακροχρόνια επιτυχία για τον οίκο» ανέφερε.

Ο Hedi Slimane, γεννημένος στο Παρίσι το 1968, μεγάλωσε βοηθώντας τη μητέρα του, μοδίστρα στην επιδιόρθωση και δημιουργία ρούχων. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ακαδημαϊκή κατάρτιση στη μόδα, το ταλέντο του διοχετεύθηκε σε διάφορους δημιουργικούς κλάδους.

Ο Pierre Bergé το 1996 τον προσέλαβε ως διευθυντή της σειράς ανδρικών ρούχων για τον οίκο μόδας Yves Saint Laurent. Στο τέλος της συνεργασίας, γεννήθηκε η Dior Homme στις αρχές της νέας χιλιετίας, αποκλειστικά ανδρική σειρά του οίκου της οποίας ο Slimane διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής, διατηρώντας τη θέση μέχρι το 2007. Το 2012, μετά την αποχώρηση του Stefano Pilati, του ζητήθηκε να επιστρέψει στο Yves Saint Laurent. Η θητείας του στο Saint Laurent μέχρι το 2016.

Ο Rider αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μπράουν στο Ρόουντ Άιλαντ το 2002 και ξεκίνησε την καριέρα του με τον Nicolas Ghesquière στον Balenciaga, όπου εργάστηκε ως ανώτερος σχεδιαστής από το 2004 έως το 2008. Μετά από τέσσερα χρόνια στον Balenciaga, ο Rider εντάχθηκε στον Celine υπό τη Phoebe Philo και εργάστηκε ως διευθυντής σχεδιασμού για μια δεκαετία.

Ο χρόνος του εκεί συνέπεσε με τη χρυσή εποχή του brand, όταν η μινιμαλιστική αισθητική και η μοντέρνα θηλυκότητα της Philo έγιναν ο ακρογωνιαίος λίθος της παγκόσμιας απήχησης του Celine. Μετά την αποχώρηση της Philo το 2017, ο Rider έφυγε λίγο αργότερα και ανέλαβε τον ρόλο του δημιουργικού διευθυντή στο Polo Ralph Lauren το 2018. Έφυγε από τον Ralph Lauren φέτος τον Μάιο.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις