Σάββατο, 5 Οκτ.
23oC Αθήνα

Το μενού της εβδομάδας που έρχεται: Ιδέες, προτάσεις και λίστα για τα ψώνια

Το μενού της εβδομάδας που έρχεται: Ιδέες, προτάσεις και λίστα για τα ψώνια

Ανεξαρτήτως αν είστε τύποι του προγράμματος ή του… πάμε και βλέπουμε, όλοι ξέρουμε ότι των «φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν». Και πριν μαγειρέψουν πρέπει να κάνουν ένα πλάνο, πιθανότατα, εβδομαδιαίο.

Ο καθένας ξέρει καλύτερα, τι θα ήταν καλό να έχει η διατροφή του, τι θα του δώσει ενέργεια, τι θα πρέπει να αγοράσει, για πόσα άτομα κάνει προετοιμασία και ποιες είναι οι ανάγκες του κάθε σπιτιού.

Το Tasteit, είναι εδώ οργανωμένο, δυνατό, να σας δώσει προτάσεις και λύσεις στην ερώτηση του 1 εκατομμυρίου: τι να μαγειρέψω αύριο; και μεθαύριο και όλη την επόμενη εβδομάδα!

Συγκρατήστε, ωστόσο αγαπητοί αναγνώστες: Δεν είμαστε διατροφολόγοι, σεφ, ή life coaches. Αλλά, μία από εσάς: Εργαζόμενη, μητέρα, πιεσμένη ύπαρξη ανάμεσα σε εργασία, προθεσμίες και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Το παρακάτω μενού, είναι το δικό μου μενού, που σχεδιάζω τα Σαββατοκύριακα για τις επόμενες ημέρες σχολείου και εργασίας που ακολουθούν. Αφορά τη δική μου παμφάγο, χωρίς αλλεργίες, οικογένειά, γίνεται με μολύβι και χαρτί, ώστε να οργανωθούν τα ψώνια και να μειωθεί το άγχος μέσα στην εβδομάδα.

Το πλάνο περιλαμβάνει το βασικό κυρίως γεύμα της ημέρας, διότι, ως γνωστόν, είμαστε Ευρωπαίοι. Εσείς αποφασίζετε για τις ποσότητες που θα αγοράσετε, ανάλογα με τα άτομα στο σπίτι.

Δευτέρα

Μακαρόνια με κιμά & Χωριάτικη Σαλάτα: Άχαστο πιάτο, το απολαμβάνουν 9,5 στους 10. Ό,τι πρέπει για να «ζαχαρώσει» την πρώτη μέρα της εβδομάδας, μετά το Σαββατοκύριακο.

Ψώνια: Σπαγγέτι, μοσχαρίσιο κιμά, ντοματάκια σε κονσέρβα, σκόρδο, μπαχάρι κόκκους, κανέλα ξύλο, τριμμένο τυρί, ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές, φέτα.

Τρίτη

Φακές & Πράσινη σαλάτα με καπνιστή πέστροφα: Με λίγο ρυζάκι και λίγο λεμονάκι στις φακές, για την καλύτερη δυνατή απορρόφηση σιδήρου.

Ψώνια: Φακές ψιλές, καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα πασσάτα, φύλλα δάφνης, ρύζι, μαρούλι, πέστροφα καπνιστή, λεμόνια, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθος.

Τετάρτη

Σπιτικός γύρος κοτόπουλο με πίτες: Φτάσαμε στη μέση της εβδομάδας, το γιορτάζουμε. Τα φιλέτα για το γύρο, μαρινάρονται στο μείγμα μπαχαρικών και στο γιαούρτι και μετά στερεώνουμε το ξυλάκι σε ένα κρεμμύδι, περνάμε ένα-ένα τα κοτόπουλα και στο τέλος καρφώνουμε και μια ντομάτα ολόκληρη από πάνω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, περίπου 1,5 ώρα

Ψώνια: Φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου, μπαχαρικά για κοτόπουλο, γιαούρτι, κρεμμύδι, ντομάτα, ξυλάκια για σουβλάκι, πίτες για σουβλάκι ή τορτίγιες – μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα, τζατζίκι, ό,τι προτιμάτε, για να «γλιστράει».

Πέμπτη

Αρακάς λαδερός και ψαρομπουκιές: Το τελευταίο, είναι επίκληση στο παιδί που κρύβουμε μέσα μας και για να μας νοστιμέψει ο αρακάς, που προτείνω να είναι λεμονάτος.

Ψώνια: Αρακάς ψιλός, καρότα, λεμόνια, άνηθος, κρεμμύδι, κορν-φλάουρ, ψαρομπουκιές κατεψυγμένες.

Παρασκευή

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα, πατάτες και πιπεριές: Συνήθως αυτό το φαγητό δεν μένει. Αν μείνει τυλίγεται σε αραβική πίτα και γίνεται το επόμενο ελαφρύ γεύμα, μετά το απαραίτητο λούσιμο με κέτσαπ (χωρίς ζάχαρη, γιατί προσέχουμε).

Ψώνια: Αυγά, τυρί για τοστ σε φέτες, γάλα, λουκάνικα χωριάτικα, πατάτες, πιπεριές, πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, κρεμμύδι.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις