Σάββατο, 5 Οκτ.
24oC Αθήνα

Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των Φιλιατών για επικίνδυνα φαινόμενα

Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των Φιλιατών για επικίνδυνα φαινόμενα
Φωτογραφία από corfutvnews

Ξεκίνησε από τα βορειοδυτικά η επέλαση της κακοκαιρίας Cassandra με το 112 να στέλνει μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Στο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους των Φιλιατών Θεσπρωτίας τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την ασφάλειά τους ενόψει της κακοκαιρίας Cassanda.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι) στην περιοχή σας‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Για την κακοκαιρία Cassandra η ΕΜΥ έχει εκδώσει και έκτακτο δελτίο, καθώς θα υπάρχει επιδείνωση του καιρού. 

Δείτε το μήνυμα του 112

 

Κέρκυρα: Πλημμύρισε ξενοδοχείο, ακυρώθηκαν πτήσεις

Στην Κέρκυρα προβλήματα δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί από τις 6:30 το απόγευμα. Ισχυρές καταιγίδες έχουν δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη ενώ υπάρχουν πτώσεις κλαδιών από δέντρα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εργάζεται πυρετωδώς για να καθαρίσει τους δρόμους.

Πλημμύρισε εξάλλου η ρεσεψιόν μεγάλου ξενοδοχείου στο τουριστικό χωριό Μεσσόγγι. Λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επιστρέφει στο Ελ.Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις. Μια πτήση της Easy jet και μία της Tui προσγειώθηκαν στο Μπρίντεζι της Ιταλίας.

Επίσης πλημμύρισε το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας.

 

Εδώ και λίγες ώρες ο καιρός παρουσιάζει ραγδαία μεταβολή με βροχές και καταιγίδες που έχουν ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής και τις επόμενες ώρες οι βροχές οι καταιγίδες και οι βροχές θα είναι ισχυρότατες.

Μέσα στη νύχτα θα βρέξει και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Το Σάββατο οι βροχές θα γενικευτούν και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας μας, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα για βροχόπτωση στην Αθήνα.

Πιο ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα σε Πελοπόννησο και ανατολική Μακεδονία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις