Σάββατο, 5 Οκτ.
28oC Αθήνα

Σταϊκούρας: Με κοινοτική χρηματοδότηση η σύνδεση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας με τον σιδηρόδρομο

Σταϊκούρας: Με κοινοτική χρηματοδότηση η σύνδεση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας με τον σιδηρόδρομο
Φωτογραφία: Eurokinissi

Τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας αποκτούν γεωπολιτική υπεραξία καθώς έχει εξασφαλιστεί κοινοτική χρηματοδότηση για τη σύνδεσή τους με το σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως είναι το μεγάλο έργο Νέοι Τοξότες – Καρβάλη, έκανε γνωστό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, βρισκόμενος στην περιοχή συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται, άμεσα, η εκκίνηση έργων για την αναβάθμιση των υποδομών του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον δημιουργείται ένας εναλλακτικός ευρωπαϊκός διάδρομος μεταφοράς εμπορευμάτων, που έχει τεράστια αξία για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Στον προγραμματισμό της κυβέρνησης βρίσκονται σημαντικά οδικά έργα όπως:

  • Ο διασυνοριακός Άξονας της Ξάνθης.
  • Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού.
  • Ο κάθετος άξονας Δράμα – Αμφίπολη.
  • Η Ανατολική Περιφερειακή Οδός Αλεξανδρούπολης και η σύνδεση με την Τουρκία.

Ταυτόχρονα, προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας με την κατασκευή δεκάδων έργων χαμηλότερου προϋπολογισμού, αλλά υψηλής κοινωνικής ανταποδοτικότητας όπως:

Η ενεργειακή αναβάθμιση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και το Δημοτικό Σχολείο στο Κάτω Νευροκόπι, τα φράγματα Μαρμαρά και Ιασίου, και το Δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί συνολικά 34 παρεμβάσεις μεγάλης και μικρότερής εμβέλειας, που όλες μαζί, όμως, συνιστούν μια δέσμη έργων που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Να προσελκύσουμε επενδύσεις. Να δημιουργήσουμε νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ευκαιρίες προκοπής για τη νέα γενιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις