Σάββατο, 5 Οκτ.
24oC Αθήνα

Λίβανος: Νεκρός και ο διάδοχος του Νασράλα λένε αραβικά μέσα ενημέρωσης – Σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό

Λίβανος: Νεκρός και ο διάδοχος του Νασράλα λένε αραβικά μέσα ενημέρωσης – Σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό
REUTERS

Ακόμη δεν ανέλαβε την ηγεσία της Χεζμπολάχ, ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σάφι αλ-Ντιν, φέρεται να σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (05.10.2024), η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε «11 συνεχόμενες φορές» το προάστιο Νταχιγιέ της Βηρυτού στον Λίβανο, γνωστό προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Στόχος ήταν, σύμφωνα ισραηλινά και λιβανικά μέσα ενημέρωσης, ο νέος ηγέτης της οργάνωσης, ο οποίος βρισκόταν σε συνάντηση σε κάποιο υπόγειο καταφύγιο.

Τόσο ο αμερικανικός ιστότοπος Axios όσο και οι New York Times επιβεβαίωσαν τον Χασέμ Σαφιεντίν ως στόχο της επίθεσης, επικαλούμενοι τρεις Ισραηλινούς αξιωματούχους που ανέφεραν ότι βρισκόταν σε συνάντηση με άλλους ανώτερους ηγέτες της Χεζμπολάχ σε υπόγειο καταφύγιο.

Το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε χθες το βράδυ ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ήταν «όλο και πιο σίγουροι» ότι ο νέος ηγέτης της οργάνωσης σκοτώθηκε στο χτύπημα.

Ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε την Παρασκευή το πρωί ότι η αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό είχε στόχο το αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιος βρισκόταν εκεί.

Σειρά εκρήξεων ακούγεται νωρίς σήμερα σε νότια προάστια της Βηρυτού, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, αφού ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες διαταγές εσπευσμένης απομάκρυνσης αμάχων από κάποιους τομείς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις