Κυριακή, 6 Οκτ.
27oC Αθήνα

Ισραήλ: Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ – Στους 24 οι νεκροί από το χτύπημα σε τζαμί στη Γάζα

Ισραήλ: Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ – Στους 24 οι νεκροί από το χτύπημα σε τζαμί στη Γάζα

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, όπου οι βομβαρδισμοί δεν έχουν τέλος. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από το μέτωπο του πολέμου, ο διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε επιδρομή του Ισραήλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι η αεροπορία του σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, Χάντερ Αλί Ταουίλ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο Ταουίλ μαζί με τους Μοχάμεντ Χάντερ και τον Χασάν Ντιρ ελ Ρασένι που σκοτώθηκαν από τον IDF αυτή την εβδομάδα, φέρεται να ήταν υπεύθυνοι για έναν αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ τον περασμένο Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (06.10.2024).

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 93 άλλοι τραυματίστηκαν όταν αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ χτύπησαν ένα τζαμί και ένα σχολείο που φιλοξενούσαν εσωτερικά εκτοπισμένους στη Λωρίδα της Γάζας νωρίς σήμερα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ελεγχόμενης από τη Χαμάς κυβέρνησης στη Γάζα.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χθες (05.10.2024) το βράδυ στη βόρεια Γάζα όταν ο στρατός έστειλε τεθωρακισμένα εκεί για πρώτη φορά εδώ και μήνες, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους να μετακινηθούν σε ασφαλείς ζώνες, όπως τις χαρακτήρισε, στον νότο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε «πλήγματα ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς», που δρούσαν μέσα σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου που βρίσκονταν στο σχολείο Ιμπν Ρουσντ και το τέμενος Σουχάντα αλ-Ακσά στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη το Ιρσαήλ για τα αντίποινα στο Ιράν

Αύριο, Δευτέρα (07.10.24) συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη «σφαγή» της Χαμάς στο Ισραήλ και οι δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή για ενδεχόμενο νέο μπαράζ επιθέσεων. Την ίδια ώρα, το Ιράν προειδοποιεί για σκληρά «αντίποινα», στην περίπτωση ενός σφοδρού χτυπήματος.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου αναμένεται να εκφωνήσει αύριο, Δευτέρα διάγγελμα προς το έθνος για την επέτειο της επίθεσης, το έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται ότι κατά από τη «σφαγή» της Χαμάς έχασαν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, οι 97 παραμένουν σε αιχμαλωσία στον παλαιστινιακό θύλακο, από τους οποίους 64 θεωρείται πως είναι ζωντανοί και 33 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις