Κυριακή, 6 Οκτ.
26oC Αθήνα

Ισραήλ: Τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό λεωφορείων – Δύο νεκροί ανάμεσά τους ο δράστης και 11 τραυματίες

Ισραήλ: Τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό λεωφορείων – Δύο νεκροί ανάμεσά τους ο δράστης και 11 τραυματίες
Φωτογραφία από τον σταθμό λεωφορείων μετά την επίθεση: Reuters - Amir Cohen

Ένοπλη επίθεση έγινε σήμερα το μεσημέρι (06.10.2024) στο Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων της Μπερ Σεβά στο νότιο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.

Δυστυχώς μία 25χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της από την επίθεση που αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, ενώ νεκρός έπεσε και ο δράστης της επίθεσης μετά από πυρά των αρχών του Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών επιβεβαίωσαν πως μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί 11 άτομα ηλικίας 20-30 χρόνων, στα οποία δόθηκαν ήδη οι πρώτες βοήθειες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δύο άτομα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν στη ζωή. Πέντε ακόμη άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Η «τρομοκρατική επίθεση» δημιούργησε χάος στον σταθμό των λεωφορείων. Άνθρωποι έτρεχαν να καλυφθούν από τα πυρά με τις αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν για να αποκλείσουν την περιοχή.

Ο κεντρικός σταθμός της Μπερ Σεβά χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες πολίτες.

Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία και η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή κάνοντας έρευνα για να βρει πιθανούς συνεργούς.

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης

Ο τρομοκράτης πίσω από την φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Μπερ Σεβά είναι ο 29χρονος Ahmad al-Uqbi από έναν οικισμό Βεδουίνων κοντά στην πόλη Lakiya στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές αμυντικές αρχές.

Ο Al-Uqbi έχει ισραηλινή υπηκοότητα και «λερωμένο» ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, ο δράστης είχε σχέση με τον Muhanad Alukabi, ο οποίος έκανε επίθεση με πυροβολισμούς στον ίδιο σταθμό λεωφορείων τον Οκτώβριο του 2015.

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε εκείνη την επίθεση και ένας άνδρας που λανθασμένα θεωρήθηκε δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επίσης, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Οι οικογένειες των τρομοκρατών θα πρέπει να απελαθούν»

Λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση, η υπουργός μεταφορών του Ισραήλ , Miri Regev, δήλωσε πως οι οικογένειες των τρομοκρατών θα πρέπει να απελαθούν.

«Ήρθε η ώρα για μια αποτρεπτική τιμωρία που αποτρέπει τις επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος», έγραψε στο Twitter.

Φωτογραφίες Reuters – Amir Cohen

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις