Κυριακή, 6 Οκτ.
24oC Αθήνα

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-3: Πέρασε από τις Σέρρες και επέστρεψε στις νίκες

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-3: Πέρασε από τις Σέρρες και επέστρεψε στις νίκες
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εκτός έδρας του Πανσερραϊκού με 3-2 για την έβδομη αγωνιστική της Super League. Χορταστικό παιχνίδι έγινε στις Σέρρες με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο κι ένα γκολ-πέναλτι στο δεύτερο που έκρινε τον νικητή.

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 2-0 στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (2-2) πριν το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο οι Κρητικοί ήταν αυτοί που πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης με εκτέλεση πέναλτι του Φούντα στο 88′.

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες, την ώρα που ο Πανσερραϊκός προσγειώθηκε απότομα μετά το διπλό στη Λαμία την περασμένη αγωνιστική.

Ο αγώνας

Πανσερραϊκός και ΟΦΗ έπαιξαν επιθετικά από τα πρώτα λεπτά, με τους Κρητικούς να είναι πιο επικίνδυνοι στην αντίπαλη εστία και να ανοίγουν το σκορ στο 8′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νους, ο Μπρεσάν σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο 10′, αλλά ο Χριστογεώργος έδιωξε εντυπωσιακά το ισχυρό σουτ του Φαρές. Στο 17′ ο ΟΦΗ “άγγιξε” το δεύτερο γκολ. Ο Νους έκλεψε από τα δεξιά την μπάλα, έκανε τη σέντρα, ο Σαλσίδο έπιασε δύσκολη προβολή, όμως ο Γκουγκεσασβίλι, απέκρουσε.

Ο ΟΦΗ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στο 26′ έφτασε στο 0-2. Ο Σαλσίδο πήρε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής, κοντρόλαρε ωραία, έκανε το γύρισμα, ακολουθούσε ο Νους και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων σταμάτησαν απότομα, δυο λεπτά μετά, με τον Πανσερραϊκό να μειώνει στο σκορ (1-2). Ο Δεληγιαννίδης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπεντανκόρ -πέφτοντας μπροστά από τον Λαμπρόπουλο- κατάφερε να σκοράρει με προβολή. Το τέρμα μέτρησε μετά από έλεγχο του VAR.

Το ματς κράτησε τον εντυπωσιακό του ρυθμό και στο 38′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να το φέρουν στα ίσα. Ο Τομάς έκανε το μακρινό γέμισμα, ο Μπετανκόρ κοντρόλαρε στην περιοχή, αλλά το σουτ του Ισπανού έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Τελικά, το 2-2 ήρθε λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος (45′). Ο Φαρές πήρε την μπάλα, μετά ασταθή απόκρουση του Χριστογιώργου και μέσα από την μικρή περιοχή -και από δύσκολη γωνία- κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος και έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 56′ ο Σενγκέλια αστόχησε σε κενή εστία, έπειτα από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού, ενώ στο 59′ ο Σαλσίδο αστόχησε απόν πλεονεκτική θέση.

Στο 66′ οι Κρητικοί είχαν δοκάρι με τον Νους, ενώ στο 72′ ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να κερδίσει από κοντά τον Γκουγκεσασβίλι.

Η πίεση του ΟΦΗ απέδωσε καρπούς στο 88′. Ο Νους ανατράπηκε από τον Γουαγκέ στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.

Ο Φούντας ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-3, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (90΄ Χατζηστραβός), Μπέργκστρομ (81΄ Καρασαλίδης), Ντάβιντσον, Φάρες, Στάικος, Λιάσος (64΄ Ζελέν), Χαντάκιας (64΄ Ουαγκέ), Τέρζιτς (46΄ Ντέλετιτς), Τόμας, Μπετανκόρ.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (73΄ Φούντας), Μπαΐνοβιτς, Καραχάλιος (73΄ Αποστολάκης), Νους, Σενγκέλια (+90΄ Σίλβα), Σαλσίδο (87΄ Γιουνγκ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις