Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πίκρα για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Οι Kasselistas χάρηκαν για Ανδρουλάκη και οι «87» για Δούκα

ΣΥΡΙΖΑ: Πίκρα για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Οι Kasselistas χάρηκαν για Ανδρουλάκη και οι «87» για Δούκα

Το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ και η νέα εκλογική διαδικασία την ερχόμενη Κυριακή ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα δίχασε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη δεν κρύβει την ικανοποίηση της για την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στον α’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα ακυρωθούν τα σενάρια για την μεγάλη κεντροαριστρερή παράταξη.

Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί τον αυτόνομο ρόλο του ΠΑΣΟΚ και εμφανίζεται επιφυλακτικός στα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός των άλλων, θεωρούν ότι το αποτέλεσμα θα λειτουργήσει ως μήνυμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αμφισβητήθηκε στο κόμμα του επιστρέφει τροπαιούχος στην θέση του.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι ο Χάρης Δούκας πολύ δύσκολα θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών από την στιγμή που βγήκε λαβωμένος από αυτή την διαδικασία, καθώς μπήκε στον δεύτερο γύρο μετά από ένα θρίλερ με τον Παύλο Γερουλάνο και ενώ στην Αθήνα βγήκε τέταρτος.

Η πλευρά των “87” προφανώς βλέπει με ικανοποίηση το γεγονός ότι ο Χάρης Δούκας πέρασε στην δεύτερη θέση αν και πίστευαν ότι και ο Παύλος Γερουλάνος θα μπορούσε να στηρίξει τη υπόθεση της κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, θεωρούν ότι και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναγκαστεί από τις συνθήκες να αναθεωρήσει τις απόψεις του για την κεντροαριστερά, καθώς το 17% που εμφανίζει να έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις δεν δίνει την αίσθηση στους ψηφοφόρους ότι μπορεί να αποτελέσει κυβερνητική εναλλακτική λύση.

Στελέχη της ομάδας των “87” δεν έκρυβαν πάντως την πικρία τους για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο προσκήνιο εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας, ενώ την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να κινούνται με πολιτικό πολιτισμό.

«Καταφέραμε και αναστήσαμε το ΠΑΣΟΚ» έλεγαν χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την όλη εκλογική διαδικασία και το γεγονός ότι πάνω από 300.000 πολίτες στήθηκαν στις ουρές για να ψηφίσουν.

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαναν δε ότι τίποτα δεν δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει η εσωστρέφεια και η δημοσκοπική κατρακύλα. Κάθε άλλο μάλιστα…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις