Τρίτη, 8 Οκτ.
23oC Αθήνα

Τροφές που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε την κακοσμία του στόματος

Τροφές που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε την κακοσμία του στόματος

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να εξαλείψετε την κακή αναπνοή και να καταπολεμήσετε τα βακτήρια που πολλαπλασιάζονται στο στόμα σας είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας, παράλληλα, οδοντικό νήμα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κακοσμία, που προκαλείται από πτητικά βακτήρια που παράγουν ενώσεις θείου στην στοματική κοιλότητα, ώστε να έχετε δροσερή αναπνοή όλη μέρα.

Μαϊντανός: Ο μαϊντανός περιέχει χλωροφύλλη, μια ουσία που διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που συμβάλλουν στη μείωση των μικροβίων που παράγουν θείο, λόγω της διάσπασης των πρωτεϊνών των τροφών, και ευνοούν την κακή αναπνοή.

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι διαθέτει πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ιδιότητες) που αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν κακή αναπνοή, μειώνοντας τις ενώσεις του θείου.

Γιαούρτι: Ένας επιπλέον τρόπος για να περιορίσετε την κακοσμία του στόματος είναι να εντάξετε στις διατροφικές συνήθειες σας το παραδοσιακό γιαούρτι. Τα προβιοτικά βακτήρια σε τροφές, όπως το γιαούρτι, μπορούν καταπολεμήσουν την κακοσμία του στόματος. Σε μια μελέτη του 2005 διαπιστώθηκε ότι η πλειονότητα των συμμετεχόντων που κατανάλωνε γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, επί έξι εβδομάδες, είχε χαμηλότερα επίπεδα θείου -και λιγότερη πλάκα – σε σύγκριση με εκείνους που δεν κατανάλωναν.

Εσπεριδοειδή: Η βιταμίνη C βοηθά στη μείωση των «κακών» βακτηρίων στο στόμα σας, έτσι τα εσπεριδοειδή -κι άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα μούρα, το πεπόνι και το μπρόκολο- αποτελούν μια ιδανική λύση για την καταπολέμηση της κακοσμίας.

Φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού συμβάλλοντας στην ενυδάτωση του οργανισμού, ενώ αποτρέπουν και την ξηροστομία. Με την τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών το στόμα σας παράγει μεγάλη ποσότητα σάλιου, ώστε να καταπολεμήσετε τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις