Τρίτη, 8 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: «Οι μετανάστες έχουν τον φόνο στα γονίδιά τους»

Ντόναλντ Τραμπ: «Οι μετανάστες έχουν τον φόνο στα γονίδιά τους»
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Brendan McDermid

«Τερμάτισε» την ρητορική μίσους του για τους μετανάστες ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέα συνέντευξη που έδωσε σήμερα (07.10.2024) σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, «επιτέθηκε» στην αντίπαλό του και Δημοκρατική Κάμαλα Χάρις υποστηρίζοντας πως μέσω της πολιτικής της άφησε χιλιάδες μετανάστες – «δολοφόνους» να μπουν στη χώρα.

«Πολλοί από αυτούς δολοφόνησαν περισσότερους από έναν ανθρώπους και σήμερα ζουν ήσυχοι στις ΗΠΑ. Αυτοί οι φόνοι, ξέρετε, νομίζω ότι είναι στα γονίδιά τους», είπε.

«Και έχουμε πολλά κακά γονίδια στη χώρα μας αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία αναμειγνύει ψέματα με μισές αλήθειες για να κάνει σκληρή ρητορική απέναντι στους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ δέχονται «εισβολή» από τους μετανάστες, τους οποίους κατηγορεί πως βιάζουν τις νεαρές Αμερικανίδες, δηλητηριάζουν το αίμα των ΗΠΑ και τρώνε ζώα συντροφιάς.

Αυτή την τακτική χρησιμοποιεί πολλά χρόνια τώρα ο υποψήφιος Ρεπουμπλικάνος. Στην πρώτη του προεκλογική εκστρατεία το 2015 είχε σοκάρει όλον τον πλανήτη όταν αποκάλεσε «βιαστές» τους μετανάστες.

Τότε είχε υποσχεθεί πως θα έχτιζε ένα τεράστιο τείχος μήκους 3.000 χλμ. στα σύνορα με το Μεξικό για να εμποδίσει τους μετανάστες να μπουν στις ΗΠΑ.

Το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις