Τρίτη, 8 Οκτ.
27oC Αθήνα

Λίβανος: Νεκρός ο διοικητής του αρχηγείου της Χεζμπολάχ λέει το Ισραήλ

Λίβανος: Νεκρός ο διοικητής του αρχηγείου της Χεζμπολάχ λέει το Ισραήλ

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ σε καίριες θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ οι ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν ακόμα ένα υψηλόβαθμό στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Πρόκειται για τον Σουχαίλ Χουσεϊν Χουσεϊνί, τον διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ σε έναν βομβαρδισμό στην περιοχή της Βηρυτού, ανέφεραν σε ανακοίνωσή του ο στρατός του Ισραήλ.

Το IDF λέει ότι το αρχηγείο που διοικούσε ο Χουσεϊνί επιβλέπει το αρχηγείο της Χεζμπολάχ και τον προϋπολογισμό μονάδων της. Ήταν επίσης μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ της Χεζμπολάχ, του ανώτατου στρατιωτικού οργάνου της τρομοκρατικής ομάδας.

«Ο Χουσεϊνί έπαιξε κρίσιμο ρόλο στις μεταφορές όπλων μεταξύ του Ιράν και της Χεζμπολάχ και ήταν υπεύθυνος για τη διανομή των προηγμένων όπλων μεταξύ των μονάδων της Χεζμπολάχ, επιβλέποντας τόσο τη μεταφορά όσο και την κατανομή αυτών των όπλων», λέει ο IDF.

Ο στρατός λέει ότι ήταν «υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό και την υλικοτεχνική διαχείριση των πιο ευαίσθητων έργων της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών σχεδίων της οργάνωσης και άλλων ειδικών επιχειρήσεων, όπως ο συντονισμός τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του κράτους του Ισραήλ από τον Λίβανο και τη Συρία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις