Τρίτη, 8 Οκτ.
26oC Αθήνα

Έλον Μασκ: «Αν χάσει ο Τραμπ την έβαψα – Πόσο καιρό θα πάω φυλακή;»

REUTERS/Brian Snyder

Στην απίστευτη παραδοχή ότι η υποστήριξη που προσφέρει στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τον ίδιο προχώρησε ο μεγιστάνας Έλον Μασκ.

Ωστόσο, ο Έλον Μασκ είναι αποφασισμένος να τα «παίξει όλα για όλα» προκειμένου να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ, όπως υποστήριξε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στον Τάκερ Κάρλσον.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν συνομιλίας του με τον συντηρητικό τηλεπαρουσιαστή, ο ιδιοκτήτης του X πρόβαλε τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί τους τελευταίους μήνες η αμερικανική δεξιά για να τονίσει την ανάγκη να επανεκλεγεί στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ ο Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Μασκ, μια ενδεχόμενη νίκη της Κάμαλα Χάρις στην κάλπη του Νοεμβρίου αποτελεί απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία. «Η άποψή μου είναι ότι αν δεν κερδίσει ο Τραμπ σε αυτές τις εκλογές, θα είναι οι τελευταίες εκλογές που θα έχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX στον πρώην παρουσιαστή του Fox News.

«Αν χάσει ο Τραμπ την έχεις βάψει», είπε αστειευόμενος ο Κάρλσον στον δισεκατομμυριούχο, σχολιάζοντας το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες στηρίζει με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο με όλες του τις δυνάμεις.

«Αν χάσει ο Τραμπ την έβαψα… Τα παίζω όλα για όλα», παραδέχτηκε γελώντας το αφεντικό της Tesla και της SpaceX. «Πόσο καιρό νομίζετε ότι θα πάω φυλακή; Θα ξαναδώ τα παιδιά μου; Δεν ξέρω» συνέχισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί τα πράγματα να μην εξελιχθούν καλά γι’ αυτόν αν εκλεγεί η Χάρις.

 

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, ο οποίος εμφανίστηκε με τον Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση το Σαββατοκύριακο, είπε στον Κάρλσον ότι αν η Χάρις νικήσει τον Τραμπ, θα είναι οι τελευταίες εκλογές στις ΗΠΑ με τον Μασκ να ισχυρίζεται ότι οι Δημοκρατικοί φέρνουν στη χώρα παράνομους μετανάστες και ειδικά στις πολιτείες-κλειδιά για να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η κουβέντα τους στράφηκε ακόμα σε διάφορα θέματα, ανάμεσά τους τα εμβόλια, την συζήτηση για τους αντιεμβολιαστές και τους θανάτους από ασθένειες όπως η ευλογιά, ενώ κάποια στιγμή ο Μασκ υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση Τραμπ «μπορεί να βελτιώσει την ελευθερία των Αμερικανών».

Ακόμα εξέφρασε τον φόβο ότι ο «ιός της woke κουλτούρας» αντικαθιστά σταδιακά την θρησκεία στις σύγχρονες κοινωνίες.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις