Τρίτη, 8 Οκτ.
26oC Αθήνα

Νοσοκομείο Ρίου: 12χρονος Ρομά μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή και το έσκασε

Νοσοκομείο Ρίου: 12χρονος Ρομά μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή και το έσκασε

Ένας 12χρονος Ρομά μεταφέρθηκε χθες, Δευτέρα (07.10.24) στο Νοσοκομείο του Ρίου μετά από εισαγγελική εντολή, κι ενώ εισήχθη στην παιδιατρική κλινική, με σκοπό να φιλοξενηθεί εκεί προσωρινά έως ότου βρεθεί η κατάλληλη προνοιακή δομή ανηλίκων για τη μεταφορά του, το έσκασε.

«Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, τα παιδιατρικά νοσοκομεία δεν προσφέρονται για πάρκινγκ παιδιών με εισαγγελική εντολή. Το’ σκάνε από τα νοσοκομεία και βρίσκουν τον μπελά τους οι νοσηλευτές, οι φύλακες όπως πρόσφατα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας, πριν μήνες στο νοσοκομείου Ζακύνθου και αλλού. Πάνε κατηγορούμενοι στα δικαστήρια για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος στον απόηχο του περιστατικού με τον ανήλικο Ρομά στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως επισημαίνει, για κάθε δυσλειτουργία εξαιτίας της έλλειψης προνοιακών δομών τον «μπελά του» βρίσκει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Όλα άρχισαν, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ο 12χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και συγκεντρώθηκαν απέξω δεκάδες Ρομά, συγγενείς του ανήλικου:

«Μεταφέρθηκε με χειροπέδες από την αστυνομία 12χρονος ρομά με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Ρίου. Φιλοξενήθηκε στη Παιδιατρική Κλινική με εντολή από τον εισαγγελέα για εξετάσεις και φιλοξενία έως ότου βρεθεί προνοιακή μονάδα. Αφού μεταφέρθηκε από την αστυνομία με χειροπέδες πως μετά το παράτησε η αστυνομία και τη φύλαξη ανέλαβαν οι νοσηλεύτριες της παιδιατρικής κλινικής και οι φύλακες του νοσοκομείου που δεν μπορούν, δεν επιτρέπεται να τον αγγίξουν. Το βράδυ χθες μαζεύτηκαν καμιά 50ριάΡομά έξω από το νοσοκομείο Ρίου και έκαναν φασαρία να πάρουν το 12χρονο. Με πολύ ζόρι και κίνδυνο τους συγκρότησαν οι φύλακες», τονίζει ο Μ. Γιαννάκος.

Σήμερα ο ενήλικος μεταφέρθηκε στα επείγοντα για εξετάσεις και βρήκε την ευκαιρία και δραπέτευσε:

«Σήμερα μεταφέρθηκε για εξετάσεις και έγινε καπνός. Το έσκασε. Ποιος να τον συγκρατήσει; Έλεος με όλα αυτά. Τα νοσοκομεία δεν είναι χώροι κράτησης ανηλίκων. Γιατί δεν παρέμεινε η αστυνομία να το φυλάει; Γιατί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρίου και όχι σε προνοιακή μονάδα που είναι το σωστό;», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις