Τρίτη, 8 Οκτ.
24oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επιτυχίες του ρωσικού στρατού στο Ντονέτσκ – «Στόχος» η πόλη Ποκρόφσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επιτυχίες του ρωσικού στρατού στο Ντονέτσκ – «Στόχος» η πόλη Ποκρόφσκ
REUTERS/Sergey Pivovarov

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα (08.10.2024) ότι ο στρατός της σημείωσε νέα εδαφικά κέρδη στο Ντονέτσκ, με στόχο την κατάληψη της πόλης Ποκρόφσκ.

Η Ρωσία θέλει διακαώς να καταλάβει την συγκεκριμένη πόλη, επειδή έχει στρατηγική σημασία για την υποστήριξη και την επιμελητεία των στρατιωτικών δυνάμεων που έχει αναπτύξει η Ουκρανία στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ειδικότερα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη δύο ακόμα χωριών στην περιφέρεια Ντονέτσκ, όπου οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν σταδιακά εδάφη εδώ και εβδομάδες, πλησιάζοντας σιγά-σιγά στην πόλη Ποκρόφσκ.

«Οι δυνάμεις του νότιου τομέα συνεχίζουν να προελαύνουν απελευθερώνοντας την κοινότητα Ζοριάνε και οι δυνάμεις του τομέα Βοστόκ έχουν βελτιώσει την τακτική τους θέση, απελευθερώνοντας την κοινότητα Ζόλοτα Νίβα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρωσικός στρατός. Η Μόσχα ανακοινώνει συχνά ότι παίρνει υπό τον έλεγχό της μικρά χωριά στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία, που αντιμετωπίζει δυσκολίες στα ανατολικά, εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου επίθεση μεγάλης κλίμακας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, καταλαμβάνοντας αρκετές εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Κίεβο.

Ήλπιζε ότι θα ανάγκαζε τη Μόσχα να αναπτύξει εκ νέου τα στρατεύματά της που βρίσκονται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και έτσι να ανακόψει την προέλασή τους, αλλά οι Ρώσοι στρατιώτες συνεχίζουν για την ώρα να προχωρούν.

Σε μια ένδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ουκρανία, η Ρωσία επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα την κατάληψη της Βούχλενταρ, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι του ανατολικού και του νότιου μετώπου και για την οποία διεξήχθη σφοδρή μάχη για πάνω από δύο χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις