Τετάρτη, 9 Οκτ.
21oC Αθήνα

Χαλκιδική: Ακατάλληλο το νερό σε Νέα Πλάγια και Νέα Τρίγλια

Χαλκιδική: Ακατάλληλο το νερό σε Νέα Πλάγια και Νέα Τρίγλια
ΦΩΤΟ αρχείου (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα το νερό σε Νέα Πλάγια και Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής. Εντοπίστηκαν υπερβάσεις στα επίπεδα αρσενικού.

Με ανακοίνωσή της η υπηρεσία ύδρευσης Νέας Τρίγλιας ενημερώνει ότι το νερό σε Νέα Τρίγλια και Νέα Πλάγια στη Χαλκιδική είναι ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα και θα πρέπει να το χρησιμοποιούν μόνο για χρήσεις υγιεινής. Στο νερό έχουν εντοπιστεί υπερβάσεις στη συγκέντρωση του αρσενικού.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Το τελευταίο διάστημα λόγω της λειψυδρίας, της υπεράντλησης και των αυξημένων αναγκών τους καλοκαιρινούς μήνες έχει παρατηρηθεί επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου προς επεξεργασία νερού. Παρά την αδιάλειπτη για 15 χρόνια λειτουργία μονάδας απομάκρυνσης αρσενικού, έχουν αρχίσει να παρατηρούνται υπερβάσεις στη συγκέντρωση του αρσενικού στην έξοδο της μονάδας επεξεργασίας.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση στην μονάδα ενός επιπλέον σταδίου επεξεργασίας για συμπληρωματική απομάκρυνση του αρσενικού, ώστε το νερό κατά την τελική έξοδο να είναι κάτω από το οριζόμενο όριο της κείμενης νομοθεσίας. Οι διαδικασίες για την προμήθεια των επιπλέον μηχανημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει.
Για το διάστημα που θα διαρκέσει η εγκατάσταση της επιπλέον μονάδος, ο Δήμος μας θα μεταφέρει συνεχώς νερό με κατάλληλα βυτιοφόρα οχήματα για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών στις Κοινότητες Ν. Τρίγλιας και Ν. Πλαγίων.

Προτείνουμε στους κατοίκους των προαναφερόμενων Κοινοτήτων να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης για χρήσεις υγιεινής και όχι για πόση και μαγείρεμα. Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στην μονάδα του επιπλέον σταδίου επεξεργασίας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις