Τετάρτη, 9 Οκτ.
27oC Αθήνα

Ναόμι Οσάκα: Παραγωγός της βελγικής πρότασης για τα Όσκαρ, με την ταινία «Julie Keeps Quiet»

Ναόμι Οσάκα: Παραγωγός της βελγικής πρότασης για τα Όσκαρ, με την ταινία «Julie Keeps Quiet»
ΦΩΤΟ REUTERS

Η κορυφαία Γιαπωνέζα τενίστρια, Ναόμι Οσάκα, έχει αναλάβει την παραγωγή για την ταινία «Julie Keeps Quiet», που αναμένεται να δώσει μάχη, για να μπει υποψήφια στα Όσκαρ.

H Film Movement αγόρασε τα δικαιώματα για τη Βόρεια Αμερική της βελγικής πρότασης για Όσκαρ, του ψυχολογικού δράματος «Julie Keeps Quiet», εκτελεστική παραγωγός του οποίου είναι η πρωταθλήτρια του τένις Ναόμι Οσάκα.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών. Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ σκηνοθεσίας του Λεονάρντο Βαν Ντιλ «Julie Keeps Quiet» προβλήθηκε στα Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και του Τορόντο και αναμένεται στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στα Χάμπτονς.

Στο δράμα πρωταγωνιστεί η νεοεμφανιζόμενη Τέσα Βαν ντε Μπρουκ ως Τζούλι, μια νεαρή και πολλά υποσχόμενη τενίστρια που αντιμετωπίζει ένα δίλημμα όταν ο εξέχων προπονητής της αποβάλλεται μετά την αυτοκτονία ενός παιδιού- θαύματος. Προκύπτουν υποψίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και η πίεση αρχίζει να αυξάνεται για να μιλήσει η Τζούλι. Καθώς δεν αποφασίζει να μοιραστεί τις εμπειρίες της, η σιωπή της αφήνει την έρευνα και το μέλλον του προπονητή σε κατάσταση αναμονής.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Λεονάρντο Βαν Ντιλ και Ρουθ Μπέκαρτ και στην εκτελεστική παραγωγή συμμετέχει μεταξύ άλλων η διάσημη τενίστρια από την Ιαπωνία μέσω της εταιρείας παραγωγής που έχει ιδρύσει, τη Hana Kuma.

Η ιστορία άγγιξε την Οσάκα, η οποία ήταν νούμερο ένα στο γυναικείο τένις το 2019. Έχει μιλήσει για την ψυχική υγεία και την ψυχολογική πίεση από τον πρωταθλητισμό και ένιωσε ότι αυτό το αφήγημα διατυπώθηκε με ακρίβεια στην ταινία.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα είμαι μέλος της ομάδας αυτής της ταινίας με ένα θέμα που είναι τόσο κοντά σε εμένα και τη Hana Kuma» δήλωσε η Οσάκα σε μια συνέντευξη.

«Ο Λεονάρντο είναι απίστευτο ταλέντο και η υποστήριξη αυτής της ιστορίας είναι κάτι παραπάνω από τιμή. Είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε τις φωνές και να συνεχίσουμε σημαντικές συζητήσεις που οδηγούν σε ουσιαστικές αλλαγές τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου» σημείωσε.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις