Πέμπτη, 10 Οκτ.
22oC Αθήνα

Χανιά: «Αν πεις κάτι, θα σου φέρουν τα παιδιά σου τέσσερις» – Νέες καταγγελίες για τον ιερέα

Χανιά: «Αν πεις κάτι, θα σου φέρουν τα παιδιά σου τέσσερις» – Νέες καταγγελίες για τον ιερέα

Οι αποκαλύψεις πρεσβυτέρας στα Χανιά ότι την βασάνιζε ο ιεράς με τον οποίο είχε παντρευτεί έχει προκαλέσει σάλο.

Η Μητρόπολη Κισσάμου στα Χανιά σε ανακοίνωση της επισημαίνει πως ο συγκεκριμένος ιερέας έχει συνταξιοδοτηθεί και πως όσο ήταν εν ενεργεία ουδεμία καταγγελία είχε κατατεθεί σε βάρος του.

«Κατά την διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας του ουδεμία απολύτως καταγγελία περί ουδενός θέματος κατατέθηκε στην Μητρόπολη. Η ενημέρωση που υπήρχε στην Μητρόπολη ήταν, προ ετών, από κάποια μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος, περί οικογενειακών ζητημάτων, τα οποία όμως ζητήματα ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με τα όσα τώρα λέγονται από μέλη της οικογένειας». 

Στην μακροσκελή ανακοίνωση της, η Μητρόπολη διευκρινίζει πως δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης, πως όλοι επιθυμούν την ανάδειξη της αλήθειας αλλά σε καμία περίπτωση την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Οι ισχυρισμοί ότι την περίοδο εκείνη ο κληρικός άσκησε δήθεν κακοποιητικές δράσεις ακόμα και στα γραφεία της Μητρόπολης είναι προδήλως ψευδείς και αποκύημα φαντασίας. Ομοίως ψευδείς οι ισχυρισμοί περί δήθεν επιχειρήσεως ”κουκουλώματος” από πλευράς της Μητρόπολης. Ψευδείς επίσης και οι ισχυρισμοί περί αδιαφορίας του Μητροπολίτη για την κατάσταση υγείας της πρεσβυτέρας. Αυτονόητη η καταδίκη πάσης φύσεως βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ωσαύτως όμως καταδικαστέα και η διασπορά ψευδών ειδήσεων», προσθέτει στη ανακοίνωση η Μητρόπολη.

Τι αποκαλύπτει η φίλη της πρεσβυτέρας

«Τη χτυπούσε και τη βασάνιζε. Τα υπέμενε για χατίρι των παιδιών της», αναφέρει μια φίλη της πρεσβυτέρας που μιλά στο Live News για όλα όσα φρικτά φέρεται να βίωνε η 64χρονη μέσα στο σπίτι της για δεκαετίες.

«Τη ζήλευε. Δεν την άφηνε να βγει έξω, να μιλήσει με γείτονα. Την κλείδωνε, την χτυπούσε, την πήγαινε στην εκκλησία να ορκιστεί για κάτι που δεν είχε κάνει. Έφτασε στο σημείο να μην την αφήνει να πηγαίνει τουαλέτα».

Στο Live News μίλησε και η Γεωργία Γεωργακάκη η αδελφή της πρεσβυτέρας: «Σε εμένα εμπιστεύτηκε πράγματα τώρα μέσα στο νοσοκομείο, μετά που συνήλθε από την εντατική. Άρχισε να μου εξιστορεί κάποια φρικιαστικά πράγματα, που δεν τα χωράει ο νους του ανθρώπου. Τη ρώτησα (γιατί δεν μας το είπε) και μου είπε ότι της είπε ”αν μιλήσεις, αν πεις τίποτα, θα σου φέρουν τα παιδιά σου τέσσερις”. Ο φόβος την είχε διαλύσει, από 14 ετών ήταν με αυτόν τον άνθρωπο».

Από την πλευρά του ο ιερέας επιμένει ότι θα μιλήσει μόνο στις ανακριτικές αρχές… Όταν κληθώ από τις προανακριτικές αρχές θα δώσω τις απαντήσεις μου. Δεν θα κρυφτώ, δεν θα αποκρύψω την αλήθεια. Εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη και θα υπηρετήσω την αλήθεια».

Ενώ ο Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης, δικηγόρος του ιερέα μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε ότι δεν έχει συνταχθεί προς το παρόν κάποια δικογραφία, καθώς κι ότι δεν τους έχει κοινοποιηθεί ακόμα καμία κλήση για ανάκριση ή προανάκριση.

Σχετικά με τον εντολέα του ο κ. Πιτσιγαυδάκης είπε ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και συμπλήρωσε: «Υπήρχαν στιγμές έντασης ένθεν κακείθεν στο απώτερο παρελθόν».

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις