Πέμπτη, 10 Οκτ.
22oC Αθήνα

Γιοβάνοβιτς για το Αγγλία – Ελλάδα: «Για να αλλάξουμε το στάτους της Εθνικής πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις»

Γιοβάνοβιτς για το Αγγλία – Ελλάδα: «Για να αλλάξουμε το στάτους της Εθνικής πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει αύριο (10/10/24, 21:45, LIVE από το Newsit.gr) την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ για το Nations League και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξήγησε τη σημασία του αγώνα για τη “γαλανόλευκη”.

Ο Γιοβάνοβιτς τόνισε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι κόντρα σε ποιοτική ομάδα, αλλά αν η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας θέλει να ανέβει επίπεδο, θα πρέπει να ανταποκριθεί σε προκλήσεις όπως αυτή στο Γουέμπλεϊ για το Nations League.

Οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς

Για το Γουέμπλεϊ και πως νιώθει που θα οδηγήσει την εθνική ομάδα σε ένα τέτοιο γήπεδο: «Είναι ένα ιστορικό γήπεδο. Έχει τεράστια αναγνώριση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και είναι πραγματικά και όμορφο στάδιο. Δεν έχουμε όμως χρόνο να το θαυμάσουμε τόσο πολύ, γιατί έχουμε ένα δύσκολο ματς. Είναι ένα σύμβολο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ».

Για το τι αλλάζει από τα προηγούμενα ματς από τη στιγμή που αντιμετωπίζει μια πιο μεγάλη ομάδα: «Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα σαν προπονητής της Εθνικής ομάδας και με τον χρόνο που είμαι να αλλάξουν. Όσον αφορά τα δύο προηγούμενα ματς, όσα δεν λειτουργούσαν καλά να λειτουργήσουν καλύτερα τώρα. Δεν εξαρτώνται πολλά από εμάς γιατί είναι ποιοτική ομάδα η Αγγλία. Είναι ένα ενδιαφέρον ματς και σίγουρα πολύ καλό τεστ για εμάς όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία τόσο μεγάλη ομάδα».

Για το τι λέει ένας προπονητής στους παίκτες σε τέτοια ματς: «Σε εμάς τα πράγματα είναι απλά. Αν θέλουμε σαν Εθνική ομάδα να αλλάξουμε το στάτους που έχουμε, πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Να κάνουμε αποτελέσματα που μπορεί να μην είναι στο επίπεδο που είμαστε τώρα. Εξάλλου είμαστε ομάδα που έχει πάρα πολλούς που παίζουν στην Ευρώπη και σε μεγάλες ομάδες. Έχουμε και τον εγωισμό. Ένας προπονητής σε αυτά τα παιχνίδια ζητάει το μάξιμουμ.

Να αποφεύγουμε τα λάθη που μπορεί να μην κόστιζαν σε άλλα ματς. Και να πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην κατοχή της μπάλας. Είναι καλή πρόκληση και έτσι την αντιμετωπίζουμε. Με όλη την ελευθερία που μας δίνει το ποδόσφαιρο να εκφράσουμε τον εαυτό μας σε ένα καταπληκτικό στάδιο και μια ατμόσφαιρα που θα θέλαμε να τη ζούμε σε καθημερινή φάση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις