Πέμπτη, 10 Οκτ.
27oC Αθήνα

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πενθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο για το θάνατο του παίκτη της Εθνικής και του Παναθηναϊκού

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πενθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο για το θάνατο του παίκτη της Εθνικής και του Παναθηναϊκού
Eurokinissi

Μια… μαύρη ημέρα ξημέρωσε για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο ξαφνικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ άφησε στο χώρο του ποδοσφαίρου ένα τεράστιο “μούδιασμα”. Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για το “χαμό” του διεθνή ποδοσφαιριστή. Θλίψη στην εθνική ποδοσφαίρου, τον Παναθηναϊκό και σε όλες τις ομάδες της Super League.

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάνλτον. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (09.10.2024) νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στην εθνική Ελλάδας, το “τριφύλλι” και τον αθλητισμό της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύζυγος του 31χρονου που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, τον αναζητούσε για ώρες απ’ το μεσημέρι της Τετάρτης (09.10.2024) χωρίς να μπορεί να τον βρει. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα για να πάει να δει τι είχε συμβεί, με τον τελευταίο να τον εντοπίζει χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38 με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του και να αναμένει την ασφάλεια για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του θανάτου του. Κι αυτό διότι βάσει πρωτοκόλλου, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικεία, πρέπει να επιληφθεί η Σήμανση με την παρουσία ιατροδικαστή.

Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες απ’ την Αστυνομία να αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, ωστόσο η ακριβής αιτία του θανάτου του θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsit.gr, από την αστυνομία εκτιμούν πως στο σπίτι της οδού Διαδόχου Παύλου, υπήρχε και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο πιθανότατα αποχώρησε πριν το θάνατο του 31χρονου ποδοφαιριστή, αλλά δεν έπαιξε ρόλο στο θάνατό του. Το υλικό από της κάμερες ασφάλειας δεν έχει ακόμα φτάσει στα χέρια τους. Επίσης, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει και το μισοάδειο μπουκάλι βότκας που βρισκόταν δίπλα του.

Στο πένθος ο Παναθηναϊκός, η Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο

Με το που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έσπευσαν στο σπίτι του Μπάλντοκ, ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία για να μάθουν τι είχε συμβεί.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν συντετριμμένοι και αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Αρκετοί παίκτες της ομάδας, όπως οι Σένκεφελντ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα και Μάγκνουσον συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το σπίτι στη Γλυφάδα που βρέθηκε η σορός του Μπάλντοκ, ενώ σε κατάσταση «σοκ» ήταν κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από φιλικό πρόσωπό του και δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν ενεργό στέλεχος της Εθνικής ποδοσφαίρου αλλά δεν κλήθηκε από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το παιχνίδι με την Αγγλία στο Nations League και ο θάνατός του έγινε γνωστός μέσα από τα ΜΜΕ στους ανθρώπους της ομάδας.

Ο διεθνής μπακ έφυγε λίγες μόνο ώρες πριν την αναμέτρηση της “γαλανόλευκης” στο “Wembley” και βύθισε στο πένθος τους συμπαίκτες του και ολόκληρη την Εθνική. Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, η διεθνείς θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, στη μνήμη του Μπάλντοκ. Ένας αγώνας που σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση θα γίνει κανονικά.

Ενώ τα προφίλ του Παναθηναϊκού, της Εθνικής και του ΠΣΑΠΠ στο διαδίκτυο «μαύρισαν» στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, ανάλογες αναρτήσεις έγιναν -σχεδόν ταυτόχρονα- και από την πλειοψηφία των ομάδων της Super League.

Συλλυπητήρια μηνύματα από τις ΠΑΕ, με αναφορά για βαθιά οδύνη και ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Μπάλντοκ, γέμισαν τα social των ομάδων της Super League.

Η τραγική είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ προκάλεσε τεράστιο “σοκ” και στην Αγγλία, με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για μία επταετία (σε 219 επίσημα ματς) πριν “μετακομίσει” το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, να εκφράζει την οδύνη της, με μια ανακοίνωση.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σοκαρισμένη απ’ την τραγική είδηση του, κατέθεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (09.10.2024) αίτημα στην Euroleague, για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του 31χρονου διεθνή στην αναμέτρηση με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (10.10.2024) για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης. Αίτημα που αναμένεται να γίνει αποδεκτό.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι τη βαθιά της οδύνη τους για το χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, εξέφρασαν η Εθνική Ομάδα της Αγγλίας και η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσα από ανακοινώσεις στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media.

Συγκλονισμένη απ’ το θάνατο του Μπάλντοκ ήταν και η Μπράιτον στην οποία εργάζεται ως προπονητής ακαδημιών ο αδελφός του Τζορτζ, Σαμ Μπάλντοκ: “Στέλνουμε την αγάπη και τα συλλυπητήρια μας προς τον αδερφό του Τζορτζ και τον συνάδελφό μας Σαμ, την οικογένεια και τους φίλους του αυτή τη στιγμή” ανέφερε η ανακοίνωση των “Γλάρων”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις