Πέμπτη, 10 Οκτ.
28oC Αθήνα

Ιταλία: Τραπεζικός υπάλληλος παρακολουθούσε τις κινήσεις των λογαριασμών της Τζόρτζια Μελόνι και υπουργών της

Ιταλία: Τραπεζικός υπάλληλος παρακολουθούσε τις κινήσεις των λογαριασμών της Τζόρτζια Μελόνι και υπουργών της
REUTERS/David Dee Delgado

Τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, του πρώην συντρόφου της, Αντρέα Τζαμπρούνο και άλλων υπουργών της παρακολουθούσε υπάλληλος της τράπεζας Intesa Sanpaolo, αποκαλύπτει σήμερα, Πέμπτη (10.10.24) η εφημερίδα Domani. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, εκτός από την Τζόρτζια Μελόνι, ο υπάλληλος της τράπεζας είχε βάλει στο «στόχαστρο», μεταξύ άλλων, τον υπουργό Άμυνας της Ιταλίας, Γκουίντο Κροζέτο, την υπουργό Τουρισμού Νταντιέλα Σαντανκέ και τον πρόεδρο της ιταλικής Γερουσίας Ινιάτσιο Λα Ρούσα.

Ο συγκεκριμένος τραπεζικός υπάλληλος, όπως αναφέρει η Domani, εργαζόταν στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας και απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από εσωτερικό έλεγχο. Η εισαγγελία του Μπάρι άρχισε έρευνα, με στόχο την διαλεύκανση της όλης υπόθεσης και για να εξακριβωθούν τα τυχόν κίνητρα.

Ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος φέρεται να εισήλθε παράνομα και στον λογαριασμό της Αριάννα Μελόνι, αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού, και όλη του αυτή η δραστηριότητα να αναπτύχθηκε από τον Απρίλιο του 2022, μέχρι τον φετινό Φεβρουάριο.

Θύματα αυτής της παράνομης δράσης του, σύμφωνα με την εφημερίδα Domani, ήταν και οι περιφερειάρχες της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι και της Βενετίας, όπως και πολλοί αξιωματικοί της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας καθώς και των Καραμπινιέρων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις