Πέμπτη, 10 Οκτ.
25oC Αθήνα

Καντίροφ: Ο Τσετσένος ηγέτης άνοιξε βεντέτα με Ρώσους πολιτικούς: «Διέταξαν την δολοφονία μου»

Καντίροφ: Ο Τσετσένος ηγέτης άνοιξε βεντέτα με Ρώσους πολιτικούς: «Διέταξαν την δολοφονία μου»
Sputnik/Vyacheslav Prokofyev/Pool via REUTERS/File Photo

Ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ εξαπέλυσε σήμερα (10.10.2024) βαριές κατηγορίες εναντίον τριών βουλευτών στη Ρωσία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσπάθησαν να δώσουν εντολή για την δολοφονία του».

Κατά την διάρκεια συνεδρίασης με υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του στρατού και της αστυνομίας, ο Ραμζάν Καντίροφ απείλησε με «βεντέτα» τρεις Ρώσους πολιτικούς, σε περίπτωση που δεν αποδείξουν αθωότητά τους.

Μάλιστα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο Τσετσένος ηγέτης αποκάλυψε το σχέδιο Ρώσων μελών της κρατικής Δούμας για την δολοφονία του: «…Bekkhan Barakhoyev, Karimov Suleiman, Kurbanov Rizvan, υπάρχουν μάρτυρες, υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους [οι επονομαζόμενοι] προσπάθησαν να τους αναθέσουν συμβόλαιο θανάτου εις βάρος μου και τους ρώτησαν πόσα χρήματα θα έπαιρναν για να με σκοτώσουν. Είμαι Τσετσένος και παίρνω πίσω ό,τι μου ανήκει». 

 

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια: «Εάν δεν αποδείξουν το αντίθετο, δηλαδή ότι δεν είναι ένοχοι, τότε ανοίγω επίσημα βεντέτα με αυτούς». Υπενθυμίζεται ότι στην Τσετσενία οι βεντέτες ήταν παραδοσιακό «έθιμο» και τρόπος επίλυσης διαφορών. Ωστόσο, το 2010 με εντολή του Ραμζάν Καντίροφ συστάθηκε ειδική επιτροπή για τον τερματισμό αυτής της πρακτικής.

 

Αυτό κράτησε μέχρι το 2022 όταν κήρυξε επίσημα εκδίκηση κατά του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ έκανε το ίδιο πράγμα τον περασμένο Ιούνιο, εναντίον των οικογενειών των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Νταγκεστάν.

Οι Ρώσοι πολιτικοί, τους οποίους στοχοποίησε, προέρχονται από το Νταγκεστάν και την Ινγκουσετία, δύο ομόσπονδες δημοκρατίες που συνορεύουν με την Τσετσενία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις