Παρασκευή, 11 Οκτ.
28oC Αθήνα

Ράφα Ναδάλ: Το ανεπανάληπτο ρεκόρ στο Roland Garros και η «μυθική» είσοδος στο Παρίσι

Ράφα Ναδάλ: Το ανεπανάληπτο ρεκόρ στο Roland Garros και η «μυθική» είσοδος στο Παρίσι
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε το τέλος της τεράστιας καριέρας του και… κρέμασε την ρακέτα του ως ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του παγκόσμιου τένις, αλλά και ο μακράν Νο1 όλων των εποχών στο Roland Garros.

Η επιτυχία του Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros είναι ανεπανάληπτη στην ιστορία του αθλήματος, καθώς κανένας τενίστας δεν έχει συνδεθεί ποτέ με ένα τουρνουά, όπως ο Ισπανός με το γαλλικό Γκραν Σλαμ.

Στα κορτ του Παρισιού, ο Ναδάλ πανηγύρισε για πρώτη φορά στην καριέρα του ένα major τίτλο το 2005 και δεν… κοίταξε ξανά πίσω του, “κυριαρχώντας” απόλυτα τα επόμενα χρόνια.

Η αδιανόητη επιτυχία με 14 τίτλους σε 18 χρόνια

Ο Ράφα Ναδάλ, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποτέλεσαν την πιο σπουδαία τριάδα στην ιστορία του τένις, καθώς όλοι τους παρέμεινε στο top επίπεδο για πάνω από μία δεκαετία, “σαρώνοντας” όλους τους τίτλους στα τέσσερα Γκραν Σλαμ.

Η επιτυχία του Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros δεν μοιάζει με καμία άλλη και ακούγεται αδιανόητη ακόμη και για όλους τους οπαδούς του που την έζησαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Από το 2005 μέχρι και το 2022, ο Ισπανός τενίστας κατέκτησε 14 φορές τον τίτλο στο Παρίσι, με μόλις τέσσερα τρόπαια να μην καταλήγουν στα χέρια του σε ένα απίστευτο διάστημα 18 ετών. Μόνο Τζόκοβιτς (δις), ο Φέντερερ και ο Βαβρίνκα κατάφεραν να κατακτήσουν το Roland Garros στην εποχή του Ναδάλ, ο οποίος αποσύρθηκε μάλιστα τη μία από τις τέσσερις φορές, ως τραυματίας. Χαρακτηριστικό της ιστορικής επιτυχίας του στο γαλλικό Όπεν είναι ότι η μοναδική ανάλογη είναι του “Νόλε” στην Αυστραλία, όπου έχει όμως, 10 τίτλους σε 16 χρόνια.

 

Η «μυθική» είσοδος στο Roland Garros

Ο Ράφα Ναδάλ θεωρείται έτσι και ο “Βασιλιάς” του Roland Garros, με τους διοργανωτές να τον αποθεώνουν με κάθε ευκαιρία και τον κόσμο στον Παρίσι να τον υποδέχεται πάντα ως… θεό στα κορτ του γαλλικού Γκραν Σλαμ.

Στις τελευταίες εμφανίσεις του στο Roland Garros μάλιστα, η είσοδός του στο κορτ έγινε με ένα “μπιζάρισμα” που δεν έχει προηγούμενο. Ο εκφωνητής τον καλωσόρισε ως κάτοχο του τίτλου για το 2005, το 2006, το 2007, το 2008, το 2010, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014, το 2017, το 2018, το 2019, το 2020 και το 2022. Το σχετικό video έχει γίνει πολλές φορές viral στα social media και συνοδεύει πια την ιστορία του Ράφα Ναδαλ στην κορυφή του παγκόσμιου τένις.

Με αυτό το video αποχαιρέτησε τον Ναδάλ από την ενεργό δράση και ο λογαριασμός του Roland Garros στα social media, όπου του είπε και “14 ευχαριστώ για τις εκατομμύρια αναμνήσεις”. Το σίγουρο είναι ότι ο θρυλικός Ισπανός τενίστας, θα μείνει για πάντα αξέχαστος στο Παρίσι…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις