Πέμπτη, 10 Οκτ.
25oC Αθήνα

«Dr. Campbell»: Ταινία για τον πρωτοπόρο της φυτοφαγικής διατροφής από τον οσκαρικό Ντέιβιντ Γουόρντ 

«Dr. Campbell»: Ταινία για τον πρωτοπόρο της φυτοφαγικής διατροφής από τον οσκαρικό Ντέιβιντ Γουόρντ 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος Ντέιβιντ Σ. Γουόρντ για τα φιλμ τα «The Sting» και «Sleepless in Seattle» θα σκηνοθετήσει μία ταινία που θα έχει τίτλο «Dr. Campbell».

Η ταινία «Dr. Campbell» που θα φέρει την υπογραφή του οσκαρικού σεναριογράφου Ντέιβιντ Σ. Γουόρντ, είναι ένα βιογραφικό δράμα για τον πρωτοπόρο της φυτικής διατροφής, δρ. Τ. Κόλιν Κάμπελ.

Είναι η πρώτη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Γουόρντ μετά το κινηματογραφικό έργο του 1996 «Down Periscope».

Η ταινία θα ακολουθεί τη ζωή του Κάμπελ από τα παιδικά του χρόνια σε μια φάρμα γαλακτοπαραγωγής τη δεκαετία του 1930 έως την πρωτοποριακή έρευνά του που συνδέει τη διατροφή με χρόνιες ασθένειες, σύμφωνα με το Variety.

Στόχος της είναι να διερευνήσει την αντίσταση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κάμπελ, από πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και εταιρίες, καθώς τα ευρήματά του αμφισβήτησαν εδραιωμένα συμφέροντα στη βιομηχανία τροφίμων. Βοήθησε επίσης να ξεκινήσει ένα κίνημα με το μπεστ σέλερ του βιβλίο «The China Study».

Το βιβλίο θεωρείται το πιο σημαντικό που έχει ποτέ γραφτεί για τη σχέση διατροφής και υγείας και στηρίζεται στα ευρήματα του China-Cornell-Oxford Project “China Project”, έρευνα των Πανεπιστημίων Κορνέλ, Οξφόρδης και της Κινέζικης Ακαδημίας Προληπτικής Ιατρικής που ξεκίνησε αρχές του 1980.

«Από ένα απίθανο σημείο εκκίνησης και αργότερα παλεύοντας με την ίδια του την ασθένεια, ο επιστήμονας δρ. Κόλιν Τ. Κάμπελ ανακαλύπτει ότι μια διατροφή με βάση το κρέας αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο ασθενειών και αυτό απειλεί κυβερνητικές, εταιρικές και ακαδημαϊκές ομάδες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τη δύναμη και κέρδος παρά την αλήθεια και την υγεία».

Η ταινία «Dr. Campbell» είναι παραγωγής της Silent D Pictures και της PlantPure Productions, με παραγωγούς, μεταξύ άλλων, τους Νέλσον Κάμπελ, Τζον Κόρι, Τζόνι Τζεν. Ο Νέλσον Κάμπελ γιος του Κόλιν Κάμπελ και εκτελεστικός παραγωγός του έργου, έχει δημιουργήσει στο παρελθόν ντοκιμαντέρ για τη φυτική διατροφή. Ο Τζον Κόρι γνωστός για το «Forks Over Knives», φέρνει την εμπειρία του από παραγωγές με επίκεντρο την υγεία στην ομάδα.

O δρ. Κάμπελ είναι ομότιμος καθηγητής στην έδρα Jacob Gould Schurman με γνωστικό πεδίο την Βιοχημεία της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ των ΗΠΑ.

Media Τελευταίες ειδήσεις