Παρασκευή, 11 Οκτ.
23oC Αθήνα

Γιοβάνοβιτς μετά το Αγγλία – Ελλάδα: Ήταν μία μαύρη ημέρα με λίγο φως, η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου

Γιοβάνοβιτς μετά το Αγγλία – Ελλάδα: Ήταν μία μαύρη ημέρα με λίγο φως, η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαρακτήρισε μαύρη την ημέρα λόγω του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ και φυσικά δεν είχε καμία όρεξη για πανηγυρισμούς μετά την ιστορική νίκη της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ.

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 στο Γούμπλεϊ για το Nations League και πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της απέναντι στα “τρία λιοντάρια”

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στάθηκε στη βαριά ατμόσφαιρα που υπήρχε στο στρατόπεδο της γαλανόλευκης λόγω του χαμού του Μπάλντοκ και ξεκαθάρισε πως η νίκη αυτή είναι η μεγαλύτερη στην καριέρα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Να πω εκ μέρους όλων συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ήταν μία μαύρη ημέρα και η ατμόσφαιρα ήταν δύσκολη. Το σίγουρο είναι πως όσο τα παιδιά αγωνίζονται στην εθνική ομάδα, ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα είναι μαζί μας και στη σκέψη μας. Ίσως όλο αυτό που δημιουργήθηκε, λειτούργησε στους παίκτες ως έξτρα κίνητρο ώστε η μνήμη αυτού του παιδιού να παραμείνει φωτεινή μέσα από μία τέτοια εμφάνιση.

Ήταν δύσκολο, αν μπαίνατε μέσα στα αποδυτήρια μετά το ματς θα βλέπατε πως η ατμόσφαιρα ήταν υποτονική. Όλοι τους σκέφτονται αυτό που συνέβη χθες. Ήταν μία δύσκολη και μαύρη ημέρα με λίγο φως, κρατάμε τη μνήμη του παιδιού σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το αγωνιστικό δεν αλλάζει, ήταν δύσκολο να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα. Από όλες τις απόψεις ήταν σπουδαίο ματς και κάναμε την Αγγλία να υποφέρει, ανταποκριθήκαμε απόλυτα.

Στο τέλος, αντικειμενικά, νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε. Είναι πολύ δεμένο γκρουπ, έχω την εντύπωση ότι ψάχνει το στόχο του, τη διάκρισή του που είναι βασικό πράγμα για να πετύχει μία Εθνική.

Είναι σπουδαίας σημασίας η νίκη στο Γουέμπλεϊ αλλά είναι και μία νίκη που μας βάζει σε έναν διαφορετικό δρόμο με παραπάνω υποχρεώσεις και μας δημιουργεί έξτρα πίεση ενόψει της συνέχειας. Σίγουρα πάντως αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις