Παρασκευή, 11 Οκτ.
26oC Αθήνα

Μοχάμεντ Aλ Φαγέντ: Ακόμα 40 καταγγελίες για βιασμό και επίθεση – Στο «μικροσκόπιο» και άλλοι δράστες

Μοχάμεντ Aλ Φαγέντ: Ακόμα 40 καταγγελίες για βιασμό και επίθεση – Στο «μικροσκόπιο» και άλλοι δράστες
Φωτογραφία αρχείου Associated Press

Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα με τις καταγγελίες για βιασμό από τον πρώην ιδιοκτήτη του Harrods και πατέρα του τελευταίου συντρόφου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Μοχάμεντ Aλ Φαγέντ.

Από την ημέρα που δημοσιεύτηκε το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του BBC με τις διάφορες εργαζόμενες του Harrods που αποκάλυπταν τα φερόμενα ως περιστατικά βιασμού, ο Μοχάμεντ Aλ Φαγέντ που πέθανε το 2023, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο.

Η αστυνομία της Βρετανίας δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από γυναίκες που υποστηρίζουν πως κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον ιδιοκτήτη του Harrods. Σήμερα (11.10.2024) μόνο, έγιναν 40 νέες καταγγελίες που αφορούν το διάστημα 1979-2013 ενώ συνολικά πάνω από 250 γυναίκες έχουν αποκαλύψει πως έπεσαν θύματα του μεγιστάνα.

Τα αδικήματα που καταγγέλλονται αφορούν τόσο τον Μοχάμεντ Aλ Φαγέντ όσο και άλλα πρόσωπα χωρίς να κατονομάζονται.

Τον Σεπτέμβριο 2024 η βρετανική αστυνομία έκανε έκκληση προς όποιον τυχόν έχει να καταγγείλει κάτι εναντίον του εκλιπόντα μεγαλοεπιχειρηματία, να επικοινωνήσει και δεσμεύτηκε πως θα ασκηθούν διώξεις μετά τις καταγγελίες.

«Από τότε που προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ και μετά την πρόσφατη έκκλησή μας αστυνομικοί έχουν δεχτεί πολυάριθμες πληροφορίες, κυρίως που συνδέονται με τις ενέργειες του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, αλλά κάποιες και με ενέργειες άλλων», δήλωσε ο Στίβεν Κλέιμαν, ο επικεφαλής του τμήματος ειδικού εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ το 1985 αγόρασε το πολυτελές πολυκατάστημα Harrords και το πούλησε το 2010. Το 2023 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 χρόνων.

Προφανώς δεν υπάρχει η προοπτική για να καταδικαστεί μιας και δεν βρίσκεται στη ζωή αλλά η αστυνομία της Βρετανίας ανακοίνωσε πως κάνει έρευνα και για άλλα πρόσωπα τα οποία μπορούν να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η αστυνομία συνεχίζει να απευθύνεται σε τυχόν θύματα ή σε όποιον γνωρίζει πρόσωπα που διευκόλυναν τις ενέργειες του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις