Σάββατο, 12 Οκτ.
25oC Αθήνα

Το Ισραήλ σφυροκοπά αλύπητα τη Γάζα: Χιλιάδες εγκλωβισμένοι μέσα στον καταυλισμό Τζαμπάλια

Το Ισραήλ σφυροκοπά αλύπητα τη Γάζα: Χιλιάδες εγκλωβισμένοι μέσα στον καταυλισμό Τζαμπάλια
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Abu Alkas

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, τη στιγμή που το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά ανελέητα την περιοχή, στο πλαίσιο της νέας της επιχείρησης που έχει ως στόχο να αποτρέψει την ανασυγκρότηση της Χαμάς μετά τις δολοφονίες των ηγετών της.

Στη νέα αιματηρή επιχείρηση του Ισραήλ, τουλάχιστον 34 Παλαιστίνιοι βρήκαν τραγικό θάνατο σήμερα (11.10.2024) στη Γάζα, με τους μισούς από αυτούς να βρίσκονται στον καταυλισμό της Τζαμπάλια, στον μεγαλύτερο ιστορικό προσφυγικό καταυλισμό των Παλαιστίνιων.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική, μιας και όποιος προσπαθήσει να φύγει από τον καταυλισμό, πυροβολείται.

«Κανείς δεν επιτρέπεται να βγει ή να μπει. Όποιος το προσπαθήσει, πυροβολείται», ανέφερε η συντονίστρια της MSF Σάρα Βουιλστέκε, σε ανάρτησή της στο Χ.

Σχολείο που φιλοξενούνταν Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο «Wafa».

Τουλάχιστον 130 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σε αυτήν την επιχείρηση ενώ ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε από τους κατοίκους να εκκενώσουν περιοχές όπου είναι παγιδευμένοι περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

«Δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο ελικόπτερο άνοιξε πυρ στο ίδιο σχολείο», λέει η Πολιτική Προστασία της Γάζας.

«Δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορεί να πεθάνουμε ανά πάσα στιγμή. Ο κόσμος λιμοκτονεί. Φοβάμαι να μείνω και φοβάμαι να φύγω», φέρεται να είπε ο Χαϊντάρ, ένας οδηγός που εργάζεται για τη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση.

Στις γύρω περιοχές από τον καταυλισμό βρίσκονται Ισραηλινοί στρατιώτες που προσπαθούν να φέρουν σε πέρας την νέα αιματηρή επιχείρηση του Ισραήλ.

Η Χαμάς από την πλευρά της λέει ότι θα συνεχίσει να αμύνεται απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις, ενώ το Ισραήλ επιμένει ότι οι επιχειρήσεις του είναι αναγκαίες για την εθνική ασφάλειά του.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών εκφράζουν τον φόβο ότι οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιχειρήσεις και οι εντολές εκκένωσης στη βόρεια Γάζα θα αποτελέσουν εμπόδιο για τη δεύτερη φάση του εμβολιασμού των παιδιών για την πολιομυελίτιδα, που πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις