Σάββατο, 12 Οκτ.
29oC Αθήνα

Euroleague: Ζόρικη νίκη ο Ολυμπιακός, θρίαμβος για Παναθηναϊκού – Αποτελέσματα και highlights από την 2η αγωνιστική

Euroleague: Ζόρικη νίκη ο Ολυμπιακός, θρίαμβος για Παναθηναϊκού – Αποτελέσματα και highlights από την 2η αγωνιστική

H 2η αγωνιστική της Euroleague ανήκει στο παρελθόν, με τους 2 ελληνικούς εκπροσώπους (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό) να κερδίζουν τους αγώνες τους. Δεν υπήρξαν εκπλήξεις με τα «μεγάλα» ονόματα και φαβορί να έχουν εύκολα βράδια. Τα αποτελέσματα και τα highlights των παιχνιδίων.

Λίγες ημέρες πριν από την διαβολοβδομάδα, η Euroleague σε ένα χορταστικό τριήμερο, έκανε τζάμπολ για την 2η αγωνιστική, στην οποία τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός κατάφεραν με διαφορετικό τρόπο ο κάθε ένας να πάρουν εντός έδρας νίκες. 

Σε σχέση με τα παιχνίδια της πρεμιέρας η 2η αγωνιστική δεν είχε εκπλήξεις, με τις ομάδες να ετοιμάζονται για την πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν, η οποία θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Τα εύκολα δύσκολα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός παρότι έδειχνε να έχει ένα εύκολο βράδυ μπροστά του, τελικά δυσκολεύτηκε αρκετά από την Ζαλγκίρις, η οποία δεν παράτησε το παιχνίδι και λίγο έλειψε να φύγει νικήτρια από το ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για την Euroleague.

Ο Ολυμπιακός στην επανεμφάνιση του Φαλ, είχε κορυφαίο παίκτη τον Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με double – double (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ενώ διψήφιος ήταν και ο Εβάν Φουρνιέ με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Για τους φιλοξενούμενους κορυφαίος ήταν ο Σιρβίντις με 17 πόντους έχοντας 2/3 εύστοχα τρίποντα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Φρανσίσκο, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 13.

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος σε όλο το παιχνίδι, ωστόσο οι πολλές χαμένες βολές από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και τα ατομικά λάθη, έδωσαν την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν το σκορ και να μπουν στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο αγώνας να έχει αγχωτικό φινάλε.

Ωστόσο παρά το… black out ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και έκανε το 1-1 στη φετινή Euroleague.

Εντυπωσίασε ο Παναθηναϊκός στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο νέο ΟΑΚΑ και φρόντισε να προσφέρει χαρά στους φιλάθλους που γέμισαν κάθε γωνιά του γηπέδου.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ, βρέθηκε να προηγείται με 19 πόντους (59-40), ωστόσο στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, με τους Γερμανούς να πλησιάσουν στους 5 πόντους (70-65).

Η ποιότητα των πράσινων, όμως, είναι τόσο μεγάλη, που όποτε ήθελαν τελείωναν το παιχνίδι. Λεσόρ και Χουάντσο “καθάρισαν” με συνοπτικές διαδικασίες τους Γερμανούς, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 2/2 στην Euroleague και να πηγαίνει στην πρώτη διαβολοβδομάδα της χρονιάς, όντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague.

Ο Ματίας Λεσόρ ήταν MVP για μία ακόμα φορά. Ο Γάλλος σέντερ έκλεισε το ματς με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη για 27 μονάδες στο ranking.

Εντυπωσιακός σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος έκανε double-double με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Κέντρικ Ναν με 17 πόντους (3/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Έκανε σεφτέ η Αρμάνι

Η άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου και η ανάκτηση του ελέγχου των ριμπάουντ, οδήγησαν την Αρμάνι στην ανατροπή και στην πρώτη νίκη της στην εφετινή Euroleague. Οι Ιταλοί επικράτησαν με 79-74 της «σταχτοπούτας» Παρί στο Μιλάνο, για την 2η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους Γάλλους στη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο Σέιβον Σιλντς με 21 πόντους οδήγησε την επίθεση της Αρμάνι, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Νίκολά Μίροτιτς και Ζακ ΛεΝτέι με 15 και 13 πόντους, αντίστοιχα. Από την Παρί ξεχώρισε και πάλι ο Τι Τζέι Σορτς με 17 πόντους και 8 ασίστ.

Χωρίς να ιδρώσει η Μπαρτσελόνα

Ένα ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα που διήρκησε από τα τέλη της τρίτης περιόδου μέχρι τα πρώτα λεπτά της τέταρτης, ήταν αρκετό για τους Καταλανούς, προκειμένου να υπερασπιστούν την έδρα τους με 88-73 απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου και να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη τους στην εφετινή διοργάνωση. Στο 0-2 το ρεκόρ των Γερμανών.

Οι γηπεδούχοι έτρεξαν από το εις βάρος τους 53-54 στο 28΄ ένα σερί 15-0 και στο 31΄ βρέθηκαν στο +14 (68-54), μπαίνοντας πρόωρα σε τροχιά νίκης…

Με 18 πόντους έλαμψε ο Ντάριο Μπριθουέλα από την Μπαρτσελόνα, ενώ από την Άλμπα πάλεψε ο Μάρτιν Χέρμανσον με 13.

2/2 για την Mονακό

Παρά τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη, η Μονακό εμφανίζεται πανίσχυρη στα γκαρντ και με τους Μάικ Τζέιμς και Έλι Οκόμπο να είναι ξανά “καυτοί”, δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει στη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία γνώρισε από την πλευρά της την πρώτη ήττα στη φετινή Euroleague.

Τζέιμς και Οκόμπο είχαν από 17 πόντους για τους Μονεγάσκους, με τον περσινό MVP της Euroleague να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου, προσθέτοντας και 6 ασίστ με 3 κλεψίματα στη στατιστική του. Ο Τζόρνταν Λόιντ με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους, παρά τις φήμες ότι έχει ζητήσει να φύγει από τους Ισραηλινούς λόγω του πολέμου.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Tετάρτη, 9 Οκτωβρίου

Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ 85-79

Ερυθρός Αστέρας – Μπασκόνια 78-71

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου

Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 94-79

Αναντολού Εφές – Φενέρμπαχτσε 78-83

Βιλερμπάν – Βίρτους Μπολόνια 87-85

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 93-86

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις Κάουνας 74-68

Μπαρτσελόνα – Άλμπα Βερολίνου 88-73

Αρμάνι Μιλάνο – Παρί 79-74

Η Βαθμολογία
Παναθηναϊκός 2-0
Μονακό 2-0
Φενέρμπαχτσε 2-0
Ερυθρός Αστέρας 2-0
Αναντολού Εφές 1-1
Μπαρτσελόνα 1-1
Μακάμπι 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
Μπασκόνια 1-1
Ζάλγκιρις 1-1
Βιλερμπάν 1-1
Μπάγερν 1-1
Ολυμπιακός 1-1
Αρμάνι Μιλάνο 1-1
Παρί 0-2
Βίρτους 0-2
Παρτιζάν 0-2
Άλμπα 0-2

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Τρίτη 15/10

Άλμπα Βερολίνου – Βιλερμπάν 20:30
Φενέρμπαχτσε – Ερυθρός Αστέρας 20:45
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές 21:05
Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 21:15
Βίρτους Μπολόνια – Ζαλγκιρις Κάουνας 21:30
Παρί – Παναθηναϊκός 21:30
Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης 21:30
Παρτιζάν – Μπάγερν Μονάχου 21:45

Τετάρτη 16/10

Μπαρτσελόνα – Μονακό 21:30

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις