Σάββατο, 12 Οκτ.
29oC Αθήνα

Ασπρόπυργος: Προανάκριση και ΕΔΕ για τον θάνατο του πυροσβέστη Γιώργου Κουτσοκώστα που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ασπρόπυργος: Προανάκριση και ΕΔΕ για τον θάνατο του πυροσβέστη Γιώργου Κουτσοκώστα που σκοτώθηκε σε τροχαίο
Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας 45χρονος πυροσβέστης, αργά το βράδυ της Παρασκευής (11.10.2024) στον Ασπρόπυργο, θα τεθούν στο μικροσκόπιο των αρμόδιων οργάνων της Πυροσβεστικής.

Ήδη έχει διαταχθεί να κινηθεί η διαδικασία προανάκρισης και Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος στον Ασπρόπυργο που προκάλεσαν τον θάνατο του άτυχου πυροσβέστη και τον τραυματισμό ακόμη δύο πυροσβεστικών υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για το δυστύχημα που συνέβη χθες στον Ασπρόπυργο όταν όχημα της Υπηρεσίας, εντός του οποίου βρίσκονταν μέσα τρεις πυροσβέστες, ανετράπη επί της λεωφόρου Δημοκρατίας στον Ασπρόπυργο.

Ως αποτέλεσμα σκοτώθηκε ο οδηγός του Πυροσβεστικού οχήματος, του υπαρχιπυροσβέστη Γεώργιου Κουτσοκώστα, και τον τραυματισμό των άλλων δύο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Χθες, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, βραδινές ώρες, το Π.Σ. 3263 όχημα της Π.Υ. Ελευσίνας στελεχωμένο με τρεις Πυροσβεστικούς υπαλλήλους, κατά την επιστροφή στο σταθμό του από αστική πυρκαγιά, ανετράπη στο ύψος της γέφυρας του Ασπροπύργου Αττικής και επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Από το Πυροσβεστικό όχημα απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι δύο Πυροσβεστικοί υπάλληλοι ενώ ο τρίτος, οδηγός του οχήματος, ανασύρθηκε απο Πυροσβέστες της Π.Υ. Ελευσίνας και της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., χωρίς τις αισθήσεις του.

Και οι τρεις πυροσβεστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του οδηγού του Πυροσβεστικού οχήματος, Υπαρχιπυροσβέστη Γεώργιου Κουτσοκώστα, ετών 45.

Για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσαν τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό δύο ακόμη Πυροσβεστικών υπαλλήλων θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Βασίλης Κικίλιας: Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη 

Τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο του πυροσβέστη, Γ. Κουτσοκώστα, εκφράζει μέσω ανάρτησής του στα social media, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τον χαμό ενός νέου πυροσβέστη, του Γιώργου Κουτσοκώστα, εχθές βράδυ σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο. Εύχομαι να αναρρώσουν γρήγορα οι άλλοι δυο πυροσβέστες μας που επέβαιναν στο όχημα».

 

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ όταν το πυροσβεστικό όχημα που πήγαινε σε συμβάν ανετράπη, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του ΙΚΑ.

Κατά την ανατροπή τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες (ένας πενταετούς υποχρέωσης και ένας εποχικός, σύμφωνα με πληροφορίες) ενώ χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο 45χρονος οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο θάνατος του αρχιπυροσβέστη ήταν σχεδόν ακαριαίος, καθώς το όχημα ανετράπη από τη μεριά του οδηγού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις