Κυριακή, 13 Οκτ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποκλεισμός Κασσελάκη, το ραντεβού για το συνέδριο και ο τρόμος της διάσπασης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποκλεισμός Κασσελάκη, το ραντεβού για το συνέδριο και ο τρόμος της διάσπασης

Η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει εκτός κούρσας για την ηγεσία του κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη κάνοντας, μάλιστα, ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επισφράγισε την αίσθηση που υπήρχε το τελευταίο διάστημα, ότι ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του ήταν μονόδρομος.

Φυσικά, η απόφαση αυτή αναμένεται να αμφισβητηθεί από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, είτε πολιτικά είτε νομικά. Ήδη από χθες όσοι τον στηρίζουν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έδιναν ραντεβού στο συνέδριο του κόμματος, ενώ και ο ίδιος με ανάρτηση του ανέφερε ότι «η φωνή μας είναι το συνέδριο».

Και αυτό γιατί τυπικά στο συνέδριο η απόφαση αυτή μπορεί να αμφισβητηθεί, όπως επίσης και η μομφή που έγινε στο πρόσωπο του. 

Όμως, όπως έλεγαν στελέχη της ομάδας των «87» η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις υποψηφιότητες, καθώς τυπικά όλες οι υποψηφιότητες θα ανακηρυχθούν μέχρι την 24η Οκτωβρίου.

Άρα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος στο συνέδριο δεν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα, καθώς δεν θα έχει εξεταστεί ο φάκελος του.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η εκλογή συνέδρων θα γίνει 2-3 Νοεμβρίου και το έκτακτο συνέδριο 8-10 Νοεμβρίου.

Φυσικά, πολλά στελέχη αμφιβάλλουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να φτάσει μέχρι το συνέδριο, καθώς όλοι καταλαβαίνουν ότι εκεί μπορεί να επέλθει η οριστική διάσπαση.

«Διαρκή ασέβεια και αντικομματική συμπεριφορά»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, και το παρασκήνιο για το πως έφτασαν τα μέλη της ΚΕ στην απόφαση της ΚΕ στην ονομαστική αναφορά. Ο Γιάννης Μουζάλας όταν έκανε την πρόταση του ήταν χωρίς το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. Σε παρέμβαση της, ωστόσο, η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει ονομαστική αναφορά, καθώς η απόφαση θα πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένη. Με την άποψη αυτή συμφώνησε τελικά και ο Γιάννης Μουζάλας και έτσι στην τελική απόφαση μπήκε και το όνομα του πρώην προέδρου.

Τα στελέχη που μετέχουν στην ομάδα των «87» κατάφεραν χθες να έχουν απαρτία στην συνεδρίαση της ΚΕ, η οποία σημαδεύτηκε από ένταση και εκνευρισμό από την πλευρά των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από το ξενοδοχείο που γινόταν η ΚΕ μόνο σε κομματική διαδικασία δεν παρέπεμπαν.

Στην εισήγηση τους πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εστίασαν στο γεγονός πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει διαρκή ασέβεια στα όργανα και αντικομματική συμπεριφορά.

Με την απόφαση αυτή συμφώνησαν περίπου 140 στελέχη της ΚΕ στο σύνολο των 152, ενώ από την διαδικασία απείχαν 6 μέλη της ΚΕ που είναι της ομάδας Πολάκη. Δεκατρία στελέχη δεν συμφώνησαν με την ονομαστική αναφορά.

Η ομάδα του Παύλου Πολάκη έδωσε, ωστόσο, την απαρτία που χρειαζόταν η ΚΕ για να ξεκινήσει την συνεδρίαση της, γεγονός που, όπως φάνηκε, ενόχλησε ιδιαίτερα την πλευρά Κασσελάκη με την Θεοδώρα Τζάκρη να επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον τους.

Να επισημάνουμε ότι αποσύρθηκε η πρόταση του Θύμιου Γεωργοπούλου για παραπομπή του με το αίτημα της διαγραφής στην επιτροπή δεοντολογίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις