Κυριακή, 13 Οκτ.
26oC Αθήνα

Βίκυ Βολιώτη: «Από μικρή σκεφτόμουν την υιοθεσία, πως αν θελήσω παιδιά, θα μου άρεσε να υιοθετήσω»

Βίκυ Βολιώτη: «Από μικρή σκεφτόμουν την υιοθεσία, πως αν θελήσω παιδιά, θα μου άρεσε να υιοθετήσω»

Η ηθοποιός Βίκυ Βολιώτη μίλησε για την υιοθεσία, αλλά και για την έξαρση της βίας ανηλίκων. Σχολίασε πως το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και στάθηκε σε ορισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς.

Η Βίκυ Βολιώτη μεγαλώνει στα 53 της μια κόρη και παραμένει παντρεμένη με τον Σίμο Σαρκετζή. Η ηθοποιός που έγινε γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα από το «Λόγω Τιμής» παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Weekenders του ΑΝΤ1 και μίλησε για την υιοθεσία αλλά και την έξαρση της βίας στα ανήλικα παιδιά. «Δεν νομίζω ότι είναι ένα φαινόμενο το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά τώρα το τελευταίο δίμηνο, τρίμηνο, νομίζω ότι απλώς τώρα του δίνουμε πιο πολύ προσοχή, ακούγονται περισσότερο, βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Είναι πολυπαραγοντικό το θέμα, έχει σίγουρα να κάνει με το περιβάλλον του σχολείου. Το σχολείο έχει πάψει να είναι ένας χώρος όπου μαζευόμαστε για να έρθουμε σε επαφή με τη γνώση, την παιδεία, την καλλιέργεια και την εξοικείωσή μας με το κοινωνικό σύνολο. Νομίζω ότι ότι απλώς είναι ένας χώρος συγκέντρωσης και φύλαξης παιδιών.

Αλλά νομίζω ότι έχουμε κι εμείς μεγάλη ευθύνη οι γονείς, σίγουρα είναι και τα social. Η κόρη μου δεν μπαίνει στα social, η Άννα δεν έχει κινητό ακόμα και δεν το ζητάει. Δεν έχει tablet δικό της και όταν είμαι με την Άννα φροντίζω να είμαι μαζί της και να κάνουμε παρέα. Μου φαίνεται τρελό, δηλαδή, να πάμε, ας πούμε το καλοκαίρι να πάμε να φάμε κάπου, σε μία ταβέρνα και να της δώσω το κινητό.

Βλέπω τα παιδιά πολλές φορές δε σηκώνουν το κεφάλι από το κινητό ή το τάμπλετ. Παρατηρώντας μαθαίνουμε τον κόσμο, όταν δεν παρατηρείς τον κόσμο τι ικανότητες και την εφόδια έχεις για να αντιμετωπίσεις κοινωνικά τον κόσμο;

Ναι σκεφτόμουν από μικρή την υιοθεσία. Είναι κάτι το οποίο είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι αν κάνω παιδιά, αν θελήσω παιδιά, θα μου άρεσε να υιοθετήσω, είναι κάτι το οποίο δεν ήρθε ουρανοκατέβατο ή από ανάγκη».

Media Τελευταίες ειδήσεις